Starleta Kim Kardashian, anchetată într-un dosar ce vizează contrabanda cu antichităţi romane

Floyd Mayweather jr și Kim Kardashian, dați în judecată. Ar fi păcălit mai multe persoane să investească într-o criptomonedă - EthereumMax
Floyd Mayweather jr și Kim Kardashian, dați în judecată. Ar fi păcălit mai multe persoane să investească într-o criptomonedă - EthereumMax

Autorităţile americane au dispus restituirea către Italia a unei statui romane care a fost importată ilegal în Statele Unite, în cadrul unei proceduri judiciare în care a fost citat numele starletei Kim Kardashian, o vedetă de reality-show şi de pe reţelele sociale, informează miercuri AFP.

Decizia americană se bazează pe opinia unui arheolog italian care consideră că statuia, confiscată în 2016 în portul Los Angeles, a fost jefuită, supusă unei contrabande şi exportată ilegal. În documentele judiciare consultate de AFP, numele destinatarului şi importatorului de drept este Kim Kardashian, care acţionează sub denumirea de Trust Noel Roberts.

Documentaţia face referire la o factură asociată vânzării statuii de un anumit Vervoordt către Trust Noel Roberts în data de 11 martie 2016. Noel Roberts Trust este o entitate asociată tranzacţiilor imobiliare realizate în trecut în Statele Unite de către Kim Kardashian şi soţul ei, Kanye West, care sunt în prezent în proces de divorţ.

Potrivit site-ului de specialitate Artnet News, Axel Vervoordt este un comerciant de artă belgian care a fost angajat să decoreze vasta locuinţă pe care Kim Kardashian o deţine în apropiere de Los Angeles. Un purtător de cuvânt al vedetei a dezminţit marţi relatările publicate de anumite media americane care au asociat-o pe Kim Kardashian cu statuia controversată, declarând pentru AFP că acestea nu sunt informaţii exacte.

Statuia este descrisă în procedurile americane drept un fragment din Atena lui Miron. Expertul italian care a examinat-o a descris obiectul de artă în stil clasic Peplophoros (perioada timpurie-mijlocie a Imperiului Roman, n.r.), care reprezintă o copie a unei sculpturi greceşti originale.

Opera de artă, care făcea parte dintr-o încărcătură de cinci tone, a fost confiscată în portul Los Angeles în mai 2016, vameşii suspectând că ar putea intra sub incidenţa unei legi care protejează patrimoniul cultural.

Şi mai misterios, autorităţile americane estimează că factura furnizată pentru a justifica vânzarea statuii către Vervoordt în 2012 de o galerie pariziană pare să facă referire la o altă statuie. Contactat marţi seară de AFP, Axel Vervoordt nu a dat curs solicitării de a face declaraţii pe această temă, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel