Spencer Gallagher drogat. Pilot NASCAR suspendat pe viață

Pilotul american care a câștigat cea mai recentă etapă din NASCAR Xfinity Series a primit o suspendare pe durată nedeterminată, după ce a picat un test antidrog.

Spencer Gallagher (28 ani) a reușit duminică prima victorie din carieră pe circuitul oval Talladega, temut pentru înclinația sa periculoasă care permite atingerea de viteze foarte ridicate.

Din postura de outsider, americanul a câștigat grație unei strategii îndrăznețe care i-a permis să parcurgă ultimele tururi cu ultimele picături de benzină în rezervor, în timp ce favoriții au fost nevoiți să realimenteze pe final de cursă.

Test cu rezultat pozitiv

După celebrarea victoriei, regulamentul NASCAR i-a impus să facă un test antidrog, pe care Gallagher l-a picat. Oficialii campionatului nu au precizat ce substanță interzisă au găsit în probele biologice prelevate de la pilot.

Într-un comunicat emis la scurt timp după ce NASCAR a făcut public rezultatul pozitiv al testului și suspendarea pe termen nedeterminat a pilotului, Spencer Gallagher a anunțat că s-a înscris în programul „Road to Recovery” („Drumul către Reabilitare”). Echipa pentru care concura este deja în căutarea unui înlocuitor.

Se poate reabilita

Dacă automobilistul parcurge cu succes etapele reabilitării și se angajează să nu recidiveze, oficialii NASCAR îl pot repune în drepturi. Dacă Gallagher ar pica din nou un test antidrog, suspendarea sa va fi pe viață, fără posibilitatea de apel sau de reducere a termenului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel