Sorin Grindeanu, audiat pentru șefia ANCOM. ”Veți fi omul PSD?” Răspuns CLAR

Sorin Grindeanu ANCOM
Sorin Grindeanu ANCOM

Sorin Grindeanu, fostul premier al României, a fost propus de către prim-ministrul Mihai Tudose pentru conducerea ANCOM. El a fost audiat în Comisia Economică din Senat. 

Au fost date 15 voturi ”pentru”, 7 ”împotrivă” și o abținere, avizul este favorabil și va merge către plenul reunit. 

Sorin Grindeanu a afirmat, la audieri, că ”eu cred că una din cauzele prin care a răvășit această instituție- n.r. fostul șef ANCOM-  a fost  îndepărtarea a 30 și ceva de specialiști din cadrul instituției și aducerea altora în loc, consider că una dintre cauze care a dus la bulversarea ANCOM-ului, dar nu e singura. De asemenea, și această nouă organigramă nu prea se potrivește cu specificul sau cu nevoia ANCOM-ului în acest moment. Din ce știu eu, mare parte din acești detașați, au plecat în ultimele zile”. 

Întrebat care sunt principalele funcții ale ANCOM, Sorin Grindeanu a răspuns: ”De administrare a comunicațiilor și de reglementare. De asemenea, cred că trebuie să fie extrem de atent și una din atribuțiunile de a păzi utilizatorii, nu știu dacă am găsit cel mai bun termen. Administrează tarifele, reglementează piața, are grijă să fie una concurențială care să ofere servicii de calitate utilizatorilor”. 

Sorin Grindeanu a mai fost întrebat: ”Dacă veți fi numit, veți fi cu voturile PSD. Veți fi omul PSD la ANCOM?”. El a răspuns că din câte știe, președintele ANCOM e apolitic. 

După ce i s-a reproșat OUG 33 care ”a fost făcută foarte prost”, întrebat fiind dacă președintele ar trebui să reintre în procesul de numire al conducerii ANCOM, a răspuns: ”Nu, nu”. El a explicat: ”Argumentul este acela prin care am dat OUG 33. Toate autoritățile de acest tip din Europa sunt sub control parlamentar. De aceea, e foarte bine că modificările și amendamentele, dacă vor fi adoptate să statueze clar că și ANCOM și ANRE se află cu control parlamentar. Guvernul propune, Parlamentul aprobă. Dacă aș da timpul înapoi, aș da OUG fără a clipi, pentru că este fundamentată în mod corect”. 

Audierea a avut la bază mai mult întrebări politice decât cu privire la instituție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel