Ședință decisivă pentru Cîțu. Mutare de ultim moment

foto gov.ro/ Ședința coaliției de guvernare s-a mutat, în ultimul moment, la Guvern
foto gov.ro/ Ședința coaliției de guvernare s-a mutat, în ultimul moment, la Guvern

Ședința coaliției de guvernare se mută! 

Ședința coaliției de guvernare, una decisivă pentru Florin Cîțu, a fost mutată în ultimul moment și va avea loc la Guvern, deși, conform protocolului, trebuia să aibă loc o dată la Camera Deputaților, la Ludovic Orban, o dată la Senat, la Anca Dragu, anunță Antena 3. Mutarea ar fi avut loc pentru a evita întrebările jurnaliștilor, în contextul scandalului în care e implicat Florin Cîțu. 

În cadrul ședinței de coaliție de astăzi, ar urma să se discute susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier. 

Premierul Florin Cîțu a avut nu unul, ci două dosare în SUA. Primul dosar a generat deja îngrijorări în coaliția de guvernare și-n partid, iar duminică după-amiază au apărut noi informații cu privire la un al doilea dosar, legat de o datorie pe care Florin Cîțu o avea în SUA. 

În 2000, Florin Cîțu, în timp ce studia în SUA, a condus sub influența băuturilor alcoolice. A avut o alcoolemie de 1,61 la mie, cu mult peste cea permisă de 0,8 la mie. A primit două zile de închisoare și 1.000 de dolari sancțiune, după fapta sa. Când a fost numit în Guvern, el nu a considerat să informeze asupra acestui aspect, argumentând că avea cazierul curat în România. 

Vezi aici informații despre cel de-al doilea dosar: Al doilea dosar al lui Florin Cîţu, în SUA

Reacție din USR, după al doilea dosar al lui Cîțu

”Premierul Cîțu este acuzat că a dat țeapă unei bănci. Este o acuzație foarte gravă”, a scris deputatul USR PLUS, Ionuț Moșteanu, duminică seara, pe Facebook. Acesta adaugă că are încredere că premierul va clarifica ”URGENT” acest aspect și va elimina orice urmă de îndoială.

Orban, după primul dosar: Cîțu să-și ceară scuze și față de mine

”Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui. Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat.” a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook. 

Totuși, duminică, de Ziua Marinei, cel care a fost alături de Klaus Iohannis a fost Florin Cîțu, care a făcut și o gafă de protocol în încercarea de a fi cât mai aproape de președinte. Ludovic Orban, în schimb, a fost marele absent, ceea ce reprezintă un semnal important pentru alegerile din PNL, congresul urmând a avea loc în 25 septembrie. 

Vezi și: Ziua Marinei 2021: Moment jenant pentru Cîțu. UPDATE: Premierul și președintele, umăr la umăr, zâmbitori - GALERIE FOTO

Ludovic Orban, marele absent la Ziua Marinei 2021. Bogdan Chirieac: Este EXCLUS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel