Şedinţă BEx PNL marţi seară, pentru desemnarea premierului - surse

Guvern  Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu

Liberalii se vor întâlni marţi seară într-o şedinţă a Biroului Executiv, de la ora 19:00, conform unor surse politice, pentru a finaliza discuţiile privind desemnarea premierului în alianţa cu PSD şi UDMR. 

În acest moment, decizia veche a BEX este ca propunerea de premier a PNL să fie președintele partidului, adică Florin Cîțu. Acesta este însă respins categoric de PSD, care a anunțat că nu îl poate susține pe actual premier, demis chiar în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de PSD.

Luni, informaţii că Ciolacu şi Cîţu s-ar fi înţeles pentru postul de premier 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Florin Cîțu, președintele PNL, ar fi bătut palma, luni, pentru varianta unui premier prin rotație, informează Antena 3. Momentan, nu a fost făcută nicio declarație oficială.

PSD își dorește ambele funcții, de premier și de ministru de Finanțe, a spus, luni, prim-vicepreședintele social-democraților Sorin Grindeanu.  

„Ambele”, a răspuns Sorin Grindeanu, întrebat dacă PSD își dorește funcția de premier sau pe cea de ministru de Finanțe.

Totodată, social-democratul nu a spus care va fi „taxa pe lux” și susține că impunerea obligativității depunerii declarațiilor de avere nu face parte din negocierile cu PNL.

VEZI CONTINUAREA AICI

Întrebat dacă este de acord cu rotația premierilor, președintele PNL a răspuns astfel: „Eu am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluție, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu.”

„Eu sper că vom avea Guvern foarte rapid”, a mai spus Florin Cîțu 

Sorin Grindeanu, întrebat dacă vom avea Guvern săptămâna aceasta: E cea mai grea întrebare

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, că nu ştie dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, precizând că mai sunt câteva domenii în care nu s-au încheiat negocierile. 

„Este absolut necesar ca, în această perioadă, când România traversează o perioadă nu foarte simplă, populaţia să fie ajutată, nivelul de trai a scăzut, inflaţia este mare, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a spus deputatul, arătând că PSD consideră esenţială această bucată din programul de guvernare. 

Întrebat dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, Grindeanu a răspuns astfel: „Este cea mai grea întrebare, nu vă pot răspunde”. În plus, el a afirmat că nu ştie să existe vreo întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

În altă ordine de idei, premierul interimar Florin Cîțu a spus că o măsură precum cea adoptată în Austria, carantină pentru persoanele nevaccinate, nu este luată în calcul în România. „Deocamdată, mergem cu certificatul verde, dar românii trebuie să știe că în Europa măsurile sunt mult mai drastice (...) În acest moment, promovăm măsura certificatului verde”, a subliniat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel