EXCLUSIV  Secretul lui Florin Chilian. Legătura cu Traian Băsescu

Piesa "Zece" a lui Florin Chilian s-a dovedit a fi un fenomen. După mai bine de 12 ani, oamenii îi știu versurile. Am văzut asta la Forza Zu unde adolescenți, care aveau pe vremea lansării melodiei trei-patru ani, au știut melodia. Florin Chilian nu a mai reușit să spună mare lucru pe scenă fiind copleșit de marea de oameni care cântau în locul lui.

Că este un fenomen ne-am convins cu toții, dar puțini știu că melodia "Zece" are și o poveste extrem de interesantă.

"Zece" a fost refuzată doi ani de către oamenii de radio din România cu argumentul: 'Ce, mă, te crezi Bach?'. 

Norocul lui Florin Chilian a fost - vrând nevrând - Traian Băsescu. Fiica lui, Ioana, s-a îndrăgostit de Giovanni Francesco de la MTV. Acesta din urmă a câştigat un pariu, salariul lui pe două luni pus la bătaie, cu şeful său de atunci.

Aşa a ajuns "Zece" să schimbe obiceiurile de nuntă din România şi să fie cântat de 100.000 de oameni la Forza Zu în Bucureşti, zece ani mai târziu, la 12 ani de când fusese lansată pe albumul Zece Porunci - Raport Despre Starea Naţiunii 1989-2004. 

Despre toate acestea a vorbit Florin Chilian pentru DC News.

"Melodia "Zece" a fost refuzată de radiouri pe motiv că: 'ce bă, te crezi Bach? Secolul XVI, pian și voce?' După care m-a ajutat un bun prieten care lucra la MTV, Giovanni Francesco. De fapt, noroc cu Băsescu. Fiica lui, Ioana, și Giovanni erau îndrăgostiți, iar 'Zece' era cântecul lor. A făcut un pariu cu patronul și a zis: 'dacă după câteva zile de derulat piesa asta, mai există vreo femeie din trust care nu știe ce melodie este, atunci eu muncesc gratis două luni'. Pariul s-a făcut, iar toate fetele au 'sărit' de la primele note ale pianului și uite așa a intrat piesa pe MTV. Noroc cu Băsescu că a avut-o pe Ioana (n.r - râde). Toți oamenii de radio spuneau că sunt tâmpit că mă cred Bach. Nu ai ce să faci. Regretul meu este că nu sunt mai mulți care să aibă parte de genul acesta de întâmplări"

Întrebat cum de a reușit să se reinventeze, Florin Chilian ne-a spus: "Nu știu dacă este vorba de reinventare. Nimeni nu a mai pus cele Zece Porunci pe muzică. Nimeni pe glob. Din punctul meu de vedere, răspunsul pare simplu la prima vedere. Trăim într-o lume în care este foarte mare gălăgie, foarte mare vacarm. Dacă într-o lume plină de gălăgie nu reușești să te faci auzit... înseamnă că ai o problemă de comunicare. Cea mai mare datorie pe care o am față de muzica mea este să o fac cunoscută".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel