Sebastian Lăzăroiu: Victor Ponta va rămâne premier și dacă pierde alegerile prezidențiale

Sebastian Lăzăroiu, membru fondator al Fundației Mișcarea Populară, spune  că Victor Ponta va rămâne premier și în varianta în care va pierde alegerile prezidențiale.

"Mai mulți candidați vă vor spune în această campanie că, dacă vor câștiga funcția de președinte, vor schimba guvernul lui Ponta. Mă rog, e treaba candidaților ce așteptări vor să creeze susținătorilor. Realitatea din 'teren' azi nu arată deloc optimist din punctul ăsta de vedere. Când s-a constituit, guvernul Ponta de după plecarea liberalilor avea în jur de 53% în Parlament. Între timp, însă, s-au mai adăugat cei de la PP-DD și un grup de vreo 30 de parlamentari liberali, deci presupun, fără să fac vreun calcul, că acum au cam 60% în Parlament. Singurul partid care în mod evident nu s-a integrat în actuala majoritate este UDMR. La o adică, dacă PSD pierde prezidențialele, UDMR poate dezerta", afirmă fostul consilier prezidențial pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Elena Udrea: Dacă ajung președinte al României voi schimba Guvernul

În continuarea analizei sale, Lăzăroiu adaugă două variante. În prima variantă, el prevede că "majoritatea PSD rămâne confortabilă și fără UDMR" și adaugă, ca un al doilea scenariu, că "niciun partid românesc nu poate accepta pretențiile UDMR, care au devenit din ce in ce mai extinse, pentru a-l momi intr—o nouă majoritate".

"UDMR își va juca la maximum cartea, deși, repet, nu prea are ce oferi pentru că și fără ei PSD are majoritate. Deși știu că 'speranța moare ultima', nu visați prea departe. Ponta va rămâne premier și dacă pierde. Nu cred că PSD își permite să-l schimbe după alegeri pentru că orice mișcare bruscă îi poate scoate de la guvernare", conchide fostul consilier prezidențial.

Citește și: Sebastian Lăzăroiu demontează un mit de campanie: Capcană mortală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel