Elena Udrea: Dacă ajung președinte al României voi schimba Guvernul

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că dacă va câștiga alegerile prezidențiale 2014 va schimba Guvernul. Mișcarea ar urma să fie realizată cu ajutorul unei majorități pe care Udrea o vede formată din parlamentari ai mai multor formațiuni și nu strict proveniți dintr-o formulă de alianțe între partidele din Legislativ.

Elena Udrea a fost întrebată dacă ar semna un pact de coabitare cu premierul Victor Ponta în cazul în care ar ajunge președinte.

"Nu aș semna. Nu pentru că eu consider că trebuie să stau în conflict cu un premier, ci pentru că mă gândesc într-o nouă etapă. Nu la finalul mandatului, cum era președintele, nu când Victor Ponta era pe cai mari. Victor Ponta înfrânt în alegeri nu mai are 60% în Parlament ca să fie nevoie să semnez cu el un pact de coabitare. Nu, dacă-l înving pe Victor Ponta, și cred că-l voi învinge, în primul rând eu schimb Guvernul", a răspuns președintele PMP, la Adevărul Live.

Vezi și: Cum îl poate ajuta divizarea dreptei pe Iohannis. Adevărata miză a numeroaselor candidaturi anti-Ponta

Prezidențiabilul PMP nu crede că într-o astfel de variantă s-ar crea o stare de instabilitate politică.

"Nu, nici vorbă. Majoritatea parlamentară se va schimba. Păi mai stai doi ani de zile cu un Guvern atât de incompetent ca ăsta, care încontinuu a introdus, din nou, țara în recesiune, încontinuu crește taxele și impozitele, promite tot felul de măsuri acum că este campanie, pe care nu-l interesează să le ducă la bun sfârșit, cum ar fi CAS-ul?", a continuat Elena Udrea, citată de Agerpres.

Ea nu a putut preciza însă care sunt forțele politice pe care se bazează pentru schimbarea Executivului.

"Vedem atunci. Important este să pui un om de bună credință, un om care să vrea să facă lucruri, care să știe să facă lucruri, să se înconjoare de oameni competenți, nu cum s-a înconjurat domnul Victor Ponta numai de oameni din clientela lui de partid, și în felul acesta să recuperezi în doi ani ce ai pierdut în aproape trei ani cu Victor Ponta. România nu-și mai poate permite să piardă doi ani cu acest Guvern și acest prim-ministru. Dacă ajung președintele României vom avea un Guvern cu adevărat competent", a concluzionat Elena Udrea.

Citește și: Întâlnire Udrea - Băsescu, la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel