Sebastian Haller, atacantul transferat de Dortmund pentru a-l înlocui pe Haaland, are cancer

Facebook Sebastian Haller
Facebook Sebastian Haller

Ivorianul Sebastian Haller, atacant adus de Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam, a aflat că suferă de cancer. 

Atacantul ivorian Sebastian Haller, transferat recent la Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam, suferă de cancer la testicule, a anunţat, luni, clubul german de fotbal, precizând totodată că a părăsit cantonamentul pentru a începe un tratament, informează AFP.

"O tumoare la testicule i-a fost descoperită după o serie de examene medicale intensive", a scris Borussia pe site-ul său, explicând în acelaşi timp că atacantul de 28 de ani s-a plâns de o stare de rău după antrenamentul de luni dimineaţă în Elveţia, la Bad Ragaz, unde vicecampioana Germaniei pregăteşte noul sezon.

Jucătorul, transferat de la Ajax pentru a-l înlocui pe Erling Braut Haaland, plecat la Manchester City, a revenit la Dortmund, a precizat clubul, adăugând că "alte examene medicale vor fi efectuate într-un centru specializat".

"Această veste este un şoc pentru Sebastien Haller şi pentru noi toţi. Toată familia de la BvB îi doreşte lui Sebastian o restabilire completă şi cât mai rapidă posibil. Vom face tot ce stă în putinţa noastră pentru ca el să primească cel mai bun tratament posibil", a spus directorul sportiv al Borussiei, Sebastian Kehl.

Ivorianul va juca la BvB până în 2026, iar suma transferului s-a ridicat la 22,5 milioane de euro, scrie Agerpres.

Cancerul, o boală veche de milenii. O mumie egipteană ar fi suferit în timpul vieții sale

O mumie egipteană ar avea urmele unei maladii oncologice, spun arheologii. 

Un studiu efectuat pe o mumie veche de 2.000 de ani a identificat defecte faciale extinse, indicând faptul că individul suferea de cancer nazofaringian. Carcinomul nazofaringian (NPC) este cel mai frecvent cancer cu originea în nazofaringe, cel mai frecvent în rinofaringele postero-lateral sau fosa lui Rosenmüller.

Pe baza tomografiei computerizate, studiul, condus de Proiectul Mumiei din Varșovia și Departamentul de Oncologie de la Universitatea de Medicină din Varșovia, indică posibilitatea apariției unor modificări tumorale în oase, în timp ce modificările faciale ale oaselor nazofaringiene sunt evidente și nu sunt tipice pentru procesul de mumificare.

Profesorul Rafał Stec de la Departamentul de Oncologie de la Universitatea de Medicină din Varșovia a spus, conform Heritage Daily: ”Deocamdată se suspectează o tumoare malignă, iar singurul diagnostic sigur este posibil după un examen histopatologic, care ar oferi o certitudine de 100%.”

Cancerul în Egiptul antic nu era rar și sunt cunoscute mai multe cazuri de cancer nazofaringian confirmat. Cercetătorii intenționează să colecteze mostre de țesut pentru a le compara cu colecțiile de probe de la alte mumii egiptene stocate în SUA și Marea Britanie.

Potrivit echipei, analiza mumiei poate contribui la dezvoltarea medicinei moderne prin dezvăluirea ”semnăturii moleculare” a cancerului care poate fi comparată cu cancerele actuale. Echipa speră, de asemenea, să identifice cauza cancerului, indiferent dacă acesta a fost asociat cu o infecție virală, cum ar fi HPV, sau a fost cauzat din cauza fondului genetic. De asemenea, studiul va extinde cunoștințele despre evoluția cancerului, contribuind la noi metode de diagnostic și tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel