Sancțiuni pentru deputații cu absenţe nemotivate. 1% din indemnizaţie pentru fiecare zi

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, sancţionarea a 4 deputaţi, Mircea Roşca, Florentin Gust, Aurelian Popescu şi Andrei Sava, care au absentat nemotivat de la Parlament în noiembrie şi decembrie anul trecut. Aceștia vor rămâne fără 1% din indemizaţie pentru fiecare zi de absenţă, precizează Mediafax.

Secretarul Camerei, Nicuale Mircovici, a făcut aceste precizări, după şedinţa Biroului Permanent, arătând că a fost aprobată în acest sens o notă a secretarului general al Camerei Cristian Buican.

"A fost aprobată o notă a secretarului general privind patru colegi deputaţi care au avut absenţe nemotivate şi nu au făcut demersuri pentru motivarea lor. E vorba despre Mircea Roşca, Florentin Gust, Aurelian Popescu şi Andrei Sava. Biroul Permanent a stabilit reţinerea pentru fiecare zi de absenţă nemotivată a 1% din indemnizaţia brută a deputatului respectiv. Asta înseamnă că se vor reţine pentru domnii în cauză 15, două, una sau 5%, în funcţie de numărul de zile pe care le-au avut", a explicat Mircovici.

Citește și: Pensii speciale parlamentari. Proiectul de lege, semnat și de 23 de liberali, depus la Camera Deputaților

Potrivit notei secretarului general, Mircea Roşca a absentat nemotivat 15 zile, în 20, 24, 26 şi 27 noiembrie şi 2, 4, 8, 9, 10, 11, 15, 17, 19, 20 şi 21 decembrie, Florentin Gust a lipsit nemotivat în 16 şi 20 decembrie, Aurelian Popescu în 19 decembrie, iar Andrei Sava în 2, 4, 17, 19, 20 decembrie.

Deputatul PNL Mircea Roşca a fost arestat preventiv în 20 noiembrie 2014, după ce Camera a aprobat solicitarea DNA de încuviinţarea arestării preventive, apoi din 25 ianuarie a fost plasat în arest la domiciliu. În 14 aprilie, judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel