Pensii speciale parlamentari. Proiectul de lege, semnat și de 23 de liberali, depus la Camera Deputaților

Controversatul proiect de lege prin care se acordă pensii speciale parlamentarilor a fost depus la Camera Deputaților. Între cei care au semnat proiectul de lege se numără și 23 de parlamentari liberali, în pofida faptului că Alina Gorghiu, co-președintele PNL, declara că opțiunea politică a formațiunii sale este de a nu-l susține. 

Proiectul pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul parlamentarului, astfel încât deputații și senatorii să beneficieze de o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar la îndeplinirea vârstei standard, după ce această calitate încetează, a fost depus la Camera Deputaților, proiectul fiind semnat de un număr de peste 250 de parlamentari, dintre care 23 de liberali: 20 de deputați și 3 senatori.

Citește AICI proiectul de lege

Potrivit hotnews.ro, proiectul depus la Camera Deputaților conține o anexă în care se prezintă o sinteză privind indemnizațiile parlamentarilor, vârsta de pensionare/cuantumul pensiei din unele țări ale Uniunii Europene.

Prezența celor 23 de parlamentari liberali pe lista semnatarilor controversatului proiect de lege ar putea fi privită ca o surpriză pentru conducerea PNL. Asta, deoarece, în urmă cu doar o zi, co-președintele liberalilor, Alina Gorghiu, afirma că s-a decis la nivelul conducerii PNL ca proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari să nu aibă girul politic al partidului lor.

Citește AICI expunerea de motive și lista semnatarilor

"Nu există un proiect (al pensiilor speciale pentru parlamentari-n.r.) care să fie depus. Am discutat cu liderul PNL de la Senat şi voi discuta şi cu liderul de la Cameră să ne lămurim care din colegii noştri şi dacă au semnat acest proiect sau nu. Tot ce pot să vă spun este că în şedinţa de conducere de astăzi s-a stabilit că acest proiect nu are girul conducerii politic al PNL, dar ştim foarte bine că pensiile şi indemnizaţiile în România nu sunt la nivelul pe care mulţi şi l-ar dori, dar, în acelaşi timp, este şi problema de prioritate, unde direcţionezi banii din bugetul României", a declarat Alina Gorghiu, potrivit romanialibera.ro.

Întrebată dacă va cere parlamentarilor PNL să-şi retragă semnăturile, Gorghiu a spus: "Fiecare parlamentar are dreptul de a avea iniţiativă legislativă. (...) Vom avea o discuţie în cadrul grupurilor parlamentare în momentul în care vom vedea acest proiect, eu nu-l cunosc, vorbesc pe o supoziţie că ar exista eacst proiect. O să ne consultăm şi cu liderii de grup şi cu colegii parlamentari, dar, repet, poziţia politică aceasta este şi nu este de ieri de azi, ci de anul trecut".

"În momentul în care se va depune proiectul şi în măsura în care sunt semnatari şi din partea opoziţiei, vom discuta atunci, la grup, care va fi poziţia grupului şi a celor care au semnat, dar poziţia politică este aceasta şi sunt convinsă că toţi colegii vor ţine cont de decizia politică de vot împotriva proictului de pensii speciale", a mai spus Gorghiu. 

Pensii speciale parlamentari. Mircea Ionescu Quintus, afirmație INCREDIBILĂ: Vor alege între PNL și o pensie nesimțită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel