Românul Marius Vizer, ales președinte al SportAccord

marius_vizer
marius_vizer

Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, a fost ales, cu 54 de voturi din totalul de 92, în funcţia de președinte al SportAccord, la Conferinţa organizației, care a avut loc în perioada 26-31 mai, în Rusia, la Sankt Petersburg.

Vizer l-a învins la vot pe francezul Bernard Lappaset, şeful Federaţiei Internaţionale de Rugby, scrie realitatea.net.

Înainte de alegeri, Mariu Vizer afirma că el crede că "valoarea cea mai de preț a omului este onoarea și conștiința. Cauza pe care o reprezentăm fiecare la nivelul nostru trebuie să fie călăuzită mereu de: spiritul de libertate de exprimare și decizie, interesele și binele comunității pe care o reprezentăm, onestitate, dreptate și curaj, Viziunea, știința și curajul au reformat omenirea".

În legătură cu planurile de viitor, Vizer a oferit câteva explicații la Realitatea TV: "Din 2017 vreau să organizez campionatele mondiale reunite în aceeaşi ţară, fără să fie necesare investiţii de infrastructură, logistică, aşa cum se face pentru sporturile olimpice, dar şi din resurse generate de un eveniment local. Vom finanţa federaţiile naţionale care se confruntă cu o serie de neajunsuri. [...] SportAccord este o organizaţie înfiinţată în 1967, la care au aderat atunci 26 de federaţii internaţionale şi actualmente un frup de 106 organizaţii internaţionale: 35 olimpice şi 71 deolimpice. SportAccord este o forţă reală a sportului mondial care de câteva decenii a fost ţinută într-o poziţie pasivă şi pe care vreau eu să o trezesc acum", a precizat Marius Vizer.

Pentru şefia Sport Accord, cea mai importantă organizație sportivă din lume, Marius Vizer a fost susținut de mai multe personalități marcante ale sportului românesc, precum Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Florin Marinescu şi Lothar Mathaus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel