EXCLUSIV  Românii au talent: Zavera. Cum m-a cucerit ceva ce ratasem la PRO TV

Romanii au talent: Zavera
Romanii au talent: Zavera

Zavera e o trupă de oameni faini și talentați care reușesc, în cinci minute, să îți dea o stare de bine oricât ai fi de plictisit și obosit.

Zavera are ceva aparte care te scoate din banal. Am ratat ediția de la Românii au talent 2018 când trupa a fost acreditată cu patru de "DA", dar m-am bucurat că astăzi am aflat că există.

Zavera are doar oameni mișto, așa cum ar trebui să fie toți artiștii. Să nu îți dai seama că sunt vedete decât în momentul în care încep să cânte.

(w670) Romanii au

Astăzi am cunoscut-o pe Marlene, o tânără frumoasă, spirituală, care după vreo 12 ani de activitate peste hotare s-a gândit să revină în România unde încearcă să facă pe oricine să iubească folclorul și tot ce ține de tradiție. Și ce să vezi? Chiar îi iese. Pe mine m-a convins în cinci minute. De altfel, nici nu ai bănui că este vedetă. Se comportă ca și cum nu ar fi. Mi-a plăcut că este atentă la detalii și vrea ca totul să iasă perfect când se află în fața oamenilor care vin să facă un schimb de emoție. Însă îți dai seama cât este de talentată în momentul în care începe să cânte; la fel și Flavi, solistul și managerul trupei care a adus în echipă o experiență de peste 25 de ani. Formația este mult mai mare, dar vă lăsăm să-i descoperiți singuri în spectacole.

Și pentru cei mai ghinioniști - care până astăzi nu au auzit de acești români talentați - aflați că Zavera, în limba sârbă, înseamnă conspirație. Când cântă, membrii trupei își exprimă modul lor de rezistență la invazia de cultură vestică. Și s-au gândit să exporte ceva frumos - folclorul pe care vor să-l aducă în fața tinerilor și aș zice că reușesc combinându-l cu ritmuri rock. Odată ce îi auzi, nu ai cum să nu îți dorești să îi mai asculți o dată! De fapt, nu doar o dată! Zavera ar merita să câștige Românii au talent pentru că emană simplitate, profesionalism și bucurie. Sunt niște oameni nu de patru de "DA", ci de milioane!

Trupa Zavera am întâlnit-o în Piața Universității la un flashmob, de 9 mai, Ziua Europei, unind românii. Evenimentul a fost organizat de Asociația Coryllus din cadrul proiectului "România, 100 ani de unitate".

VEZI ȘI: Comandă de 10.000 de euro. Codin Maticiuc: Am auzit: "Somalia in the house" și am înțepenit

Vă las aici o mostră de la eveniment. Din păcate, clipul nu surprinde atât de bine ce explozie de bucurie a fost în Piața Universității, dar puteți urmări video pentru a vă face o idee despre Zavera:

Ce este Zavera

"ZAVERA este un spectacol de inspirație etno pe ritmuri pop-rock cu care vrem să readucem valorile folclorului românesc și balcanic mai aproape de publicul tânăr. Ne dorim trezirea spiritului patriotic prin abordarea unui repertoriu plin de energie, interactiv, cu șlagăre din folclor puse în cheie rock dar și hituri internaționale translatate într-un sound cu influențe tradiționale. Cu două albume în pregătire trupa Zavera concertează în toate zonele României, de unde a cules teme și motive folclorice regăsite în repertoriul original ce va fi materializat în vara aceasta prin cele două albume. Trupa este formată din zece muzicieni profesioniști care își dedică pasiunea spiritului național și culturii tradiționale românești, invitați să cânte în cadrul manifestărilor artistice publice cu caracter etnografic – patriotic: festivaluri, spectacole, cenacluri, zilele orașului și oriunde este dorit spiritul de sărbătoare românesc", spun membrii trupei.

ZAVERA este numele dat Revoluției de la 1821 de eliberare de sub stăpânirea otomană, care în România a fost condusă de Avram Iancu și Tudor Vladimirescu.

ZAVERA înseamnă în limba sârbă – conspirație și astfel trupa Zavera devine conspirația lor de a trezi prin muzică sentimentul patriotic românesc, conștiința națională și dorul de România.

ZAVERA este felul în care Marlene era numită de către tatăl ei când era mică, având o fire plină de energie, luptătoare, ce își apăra drepturile cu mult curaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel