ROMÂNIA - SPANIA 22-20, în GRUPA PRINCIPALĂ de la CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

Naţionala de handbal feminin a României s-a impus dramatic în fața Spaniei, luni, în al doilea meci al "tricolorelor" din grupa principală I a Campionatului European. Elevele lui Gheorghe Tadici au revenit incredibil în repriza a doua și au câștigat cu 22-20, după ce au fost conduse cu 5 goluri la pauză, scor 9-14.

România și-a jucat în partida cu Spania ultima şansă, una infimă, de a continua drumul spre semifinale. Fetele lui Gheorghe Tadici aveau nevoie de o victorie la cel puțin două goluri pentru a a mai spera la calificarea în careul de ași al competiției.

Cristina Neagu - cu 7 goluri - și Paula Ungureanu - cu 20 de intervenții din 39 de șuturi - au fost principalele artizane ale succesului în fața ibericelor. De altfel, portarul Paula Ungureanu a fost MVP-ul partidei. 

Marcatoare: 

România - Neagu - 7 goluri, Ardean-Elisei - 4, Chiper - 3, Brădeanu - 2, Ţăcălie - 2, Pîrvuţ - 1, Perianu - 1, Ciuciulete - 1, Chintoan - 1.

Spania - Pinedo - 5 goluri, Martin - 4, Pena - 4, Barbosa - 4, Mangue - 3. 

Calcule pentru semifinale

În urma acestei victorii, naţionala României acumulează 3 puncte şi aşteaptă celelalte rezultate din meciurile de luni, între Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca.

Pentru ca naționala noastră să se califice mai departe, Danemarca trebuie să remizeze cu Spania şi Ungaria, iar maghiarele să piardă în ultima etapă cu Norvegia, partidă la care scandinavele ar trebui să fie sigure de accederea în semifinale, de pe primul loc.

Dacă minunea se va petrecere, România, Danemarca, Ungaria şi Spania vor fi la egalitate de puncte la finalul grupei, iar pentru departajare se va face un clasament între cele patru, scrie gsp.ro. Şi aici însă va fi egalitate de puncte, 3 la număr, astfel că se va trece la golaveraj, unde România are avantaj, datorită victoriei de astăzi.

Miercuri se vor juca ultimele meciuri din grupa I principală, iar marţi şi joi cele din grupa II, după care primele două clasate în fiecare dintre acestea vor juca semifinalele, vineri. Finalele pentru medalii vor avea loc duminică.

Vezi și: Cine transmite evenimentele sportive ale sfârșitului de an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel