Robert Cazanciuc (PSD) a depus proiectul de lege privind prevenirea și combaterea traficului de droguri. Fenomenul este unul de amploare în România

FOTO: Facebook @ PSD
FOTO: Facebook @ PSD

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus proiectul legislativ menit să prevină și să combată traficul de droguri, un fenomen de amploare în România anului 2023.

Partidul Social Democrat a anunțat că a depus un proiect legislativ care să ajute la prevenirea și combaterea traficului de droguri, în contextul numărului în creștere a cazurilor de conducere sub influența substanțelor, care au dus la accidente grave, cu victime și morți.

”Am depus, astăzi, așa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, care a luat o așa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării.

Sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de #droguri.

1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

2. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.

3. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.

4. Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de droguri.

5. Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate”, a explicat senatorul Robert Cazanciuc, cel care a inițiat Legea Anastasia, citat de Partidul Social Democrat în postarea de pe Facebook.

Citește și: Cum ajung traficanții de droguri să primească închisoare cu suspendare. Alina Gorghiu, ministrul Justiției, explică: Ce prevede legea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel