Cum ajung traficanții de droguri să primească închisoare cu suspendare. Alina Gorghiu, ministrul Justiției, propune "Legea 2 Mai"

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a explicat cum ajung traficanții de droguri să primească închisoare cu suspendare.

"În martie anul acesta, s-au modificat pedepsele pe toate infracțiunile de trafic de risc, de mare risc, trafic componentă internaţională. Pedepsele sunt între 3 şi 10 ani, între 10 şi 20, similară cu infracţiunea de omor, ca să vă dau un echivalent.

Problema este că, uneori, aceste pedepse sunt înjumătăţite pentru că această lege prevede posibilitatea ca traficantul respectiv să poată să facă un denunţ, în etapa urmăririi penale, să livreze un alt traficant de droguri, să dea o informaţie despre identificarea altora, astfel încât să beneficieze de reducerea de pedeapsă. Atunci, beneficiind de această reducere o dată, a doua oară în instanţă, este posibil ca instanţa să îi dea cu suspendare", a spus Alina Gorghiu, la Digi 24.

"Legea 2 Mai"

"O să îi rog pe toţi care ne urmăresc să încerce să îmi dea idei şi să vedem cum putem să elaborăm un pic pe această temă. Gândiţi-vă la o lege similară cu Legea Anastasia - o lege căreia să îi spunem Legea 2 Mai, conform căreia, pe traficul de droguri de mare risc - heroină, cocaină, fentanil -, traficanţii să nu mai beneficieze de suspendare, ci doar de pedepse cu executare. Sigur, denunţi pe cineva, îţi reduce pedeapsa, dar nu ajungi la suspendarea executării ei", a mai spus ministrul Justiției.

Vezi și: Polițiștii care s-au drogat pot rămâne în profesie? Alina Gorghiu, ministrul Justiției, spune că "nu este stat care să nu aibă o anumită resursă umană, la un moment dat, îndoielnică"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel