Rezultatul votului din Camera Deputaților pentru Elena Udrea! Decizie pentru cererile de reținere și arestare

Camera Deputaților decide soarta Elenei Udrea. Politiciana așteaptă votul final la Palatul Parlamentului.

VEZI ȘI: Elena Udrea, prima reacție după votul din Camera Deputaților

UPDATE 18:17: REȚINERE- DA. ARESTARE- NU. Decizia finală pentru Elena Udrea. Au fost 123 de voturi "pentru" reținere, cu un vot mai mult decât minimum necesar. 115 deputați au votat pentru arestarea Elenei Udrea. 

UPDATE 18:04: Încă se fac calcule în Camera Deputaților cu privire la votul pentru REȚINEREA Elenei Udrea. Deși au fost 242 de deputați în sală, în urnele pentru reținerea Elenei Udrea sunt 119 de voturi "pentru" și 125 de voturi "împotrivă", ceea ce înseamnă un total de 244 de voturi. 

UPDATE 18:00: "Este grav că am ajuns în Parlament în situația aceasta. Vorbim despre a treia cerere de arestare pe numele Elenei Udrea în opt luni", a spus Elena Udrea. "Nu reluarea votului ar fi soluția, ci să ajungem la momentul în care parlamentarii vor vota conform conștiinței", a mai spus politiciana. 

UPDATE 17:25: Elena Udrea salvată de trei voturi! 119 voturi "PENTRU", 113 "ÎMPOTRIVĂ" este rezultatul votului pentru reținerea deputatei, ceea ce înseamnă 232 de voturi. Au votat, însă, 242 de deputați. Elena Udrea scapă de reținere. Pentru ca solicitarea DNA să fie aprobată, erau necesare 122 de voturi "pentru", adică 50% plus 1 din cei prezenți. 

UPDATE 17:16: Haos în Parlament! Se numără, pentru a treia oară, voturile pentru reținerea Elenei Udrea. S-ar putea relua votul din Parlament pentru reținerea Elenei Udrea, dar nu astăzi, pentru că majoritatea deputaților au plecat. Au fost 242 de deputați, însă numărul bilelor din urne este mai mare. Pentru prima oară, au existat două urne, una pentru reținere, a doua pentru arestare. Deputații au primit patru bile, două pentru un vot, două pentru celălalt, dar au băgat mai multe bile în aceeași urnă. Intenționat sau din greșeală, deputații au dat peste cap votul pentru Elena Udrea. 

UPDATE 17:04: Vot împotriva reținerii Elenei Udrea. Au fost 119 voturi "pentru" și 142 de voturi "împotriva" reținerii Elenei Udrea. 

UPDATE 17:00: Numărătoarea este reluată. După prima numărătoare, cererea pentru reținere a fost respinsă cu 109 "pentru" și 145 "împotrivă". 

UPDATE 16:46: VOTUL S-A ÎNCHEIAT! Elena Udrea a vorbit cu mai mulți colegi. A fost prezentă în sală, dar nu a votat. Numărul deputaților prezenți la acest al doilea vot pare să fi fost mai mic. Revenim cu rezultatul final al votului. 

Este și o premieră în Camera Deputaților. Cererea pentru reținere se votează separat de cererea pentru arestarea preventivă. 

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA în noul dosar în două spețe. Prima speță vizează "infracţiunile de instigare la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii de avere, fapte în legătură cu scoaterea activului „Vila Săbărel" din Eforie Sud (suprafaţă utilă de 700 mp) din patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA, vânzarea la un preţ sub valoarea de piaţă a terenului aferent imobilului (386 mp), lucrările de renovare la imobilul Vila Săbărel, cumpărarea şi intabularea activului Vila Săbărel şi a terenului aferent pe SC Romlit Spectrum SRL, pentru a ascunde beneficiarul real şi pentru a evita justificarea resurselor financiare". A doua speță are ca obiect "pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite pentru exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare -cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială". 

Procurorii DNA au făcut două cereri. Prima a fost de urmărire penală, a doua de reținere și arestare preventivă.  Prima cerere, de urmărire penală pe numele Elenei Udrea a fost aprobată prin votul a 193 de deputați. 106 au votat împotrivă. 

La 16:15, deputații au început să voteze cererile de reținere și arestare preventivă a Elenei Udrea. Se votează cu bilele la vedere în PSD. Liviu Dragnea a votat "pentru" în cazul ambelor cereri. La fel și Alina Gorghiu, copreședinta PNL. 

La primul vot au fost 325 de parlamentari prezenți. Au votat 299. DCNEWS vă va ține la curent cu privire la rezultatul votului din Camera Deputaților pentru reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea. 

Un alt aspect interesant este că Elena Udrea poartă aceeași ținută pe care care a îmbrăcat-o și la primul vot din Parlament pentru reținerea și arestarea sa preventivă, din luna februarie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel