Revin studiourile americane în România? Ce a comunicat ministrul Culturii

foto: Raluca Turcan, Facebook
foto: Raluca Turcan, Facebook

Mai prezintă țara noastră interes pentru industria cinematografiei de peste ocean, așa cum se întâmpla în trecut?

Potrivit declarațiilor ministrului Culturii, Raluca Turcan, studiourile americane sunt interesate să revină în România. „Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din ţara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean”, a comunicat Raluca Turcan, potrivit Digi24. Raluca Turcan a afirmat cele de mai sus în momentul în care s-a întâlnit la Washington cu Charles H. Rivkin, Preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association (MPA), care reuneşte cele mai mari studiouri de film, respectiv Walt Disney Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, şi Warner Bros.

Turcan l-a asigurat pe reprezentantul MPA de angajamentul Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producția de opere audiovizuale în România.

„Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, va deconta primele plăţi, pentru proiecte care aşteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligaţiile. La începutul anului următor, vom continua soluţionarea şi decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea Romaniei pe piaţa europeană a locaţiilor de filmare”, a comunica pentru Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook, conform sursei situate.

                                                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel