Regele Charles, programat pentru operație la prostată. Doctorii înlătură zvonurile referitoare la cancer

Cine va prelua atribuțiile Casei Regale Britanice în absența Regelui Charles al III-lea  / Foto: Agerpres
Cine va prelua atribuțiile Casei Regale Britanice în absența Regelui Charles al III-lea / Foto: Agerpres

Regele Charles al Marii Britanii a solicitat tratament pentru o prostată mărită, a anunțat miercuri Palatul Buckingham, adăugând că afecțiunea este benignă și că va merge la spital săptămâna viitoare pentru o procedură de corecție.

"La fel ca mii de bărbați în fiecare an, regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită", a precizat palatul într-un comunicat. "Starea Majestății Sale este benignă și se va prezenta la spital săptămâna viitoare pentru o procedură de corecție".

Vestea a venit la mai puțin de două ore după ce s-a anunțat că nora sa, Kate, Prințesa de Wales, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală și va rămâne în spital pentru o perioadă de până la 14 zile.

Charles, în vârstă de 75 de ani, avea o serie de angajamente planificate pentru această săptămână, dar acestea au fost amânate la sfatul medicului său pentru a permite o scurtă perioadă de recuperare, ceea ce a determinat palatul să facă anunțul de miercuri.

De obicei, familia regală nu dezvăluie detalii despre boli, considerând toate problemele medicale ca fiind o chestiune privată. Însă palatul a declarat că Charles a ținut să împărtășească detaliile pentru a încuraja alți bărbați care se confruntă cu simptome să își verifice afecțiunile.

Site-ul web al Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a descris prostata mărită benignă ca fiind o afecțiune care poate afecta modul în care oamenii urinează și este frecventă în rândul bărbaților de peste 50 de ani.

"Nu este un cancer și, de obicei, nu reprezintă o amenințare gravă pentru sănătate", precizează NHS pe site-ul său. "Mulți bărbați se îngrijorează că a avea o prostată mărită înseamnă că au un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Acest lucru nu este cazul".

Charles a devenit rege în septembrie 2022, la moartea mamei sale, regina Elisabeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel