Refugiații sunt oameni! Noi ce suntem?

Conferențiarul universitar Gabriel Ispas, secretar general adjunct în Ministerul Educației, are o poziție extrem de tranșantă cu privire la criza refugiaților. Într-o analiză scrisă pentru DCNews, Gabriel Ispas îi critică dur pe Viktor Orban, despre care spune că este ”un imbecil”, pe premierul austriac și pe cancelarul german Angela Merkel. Nici studenții români care s-au declarat revoltați de posibilitatea ca refugiații să fie cazați în cămine nu sunt uitați de secretarul general adjunct din Ministerul Educației.

Iată analiza scrisă de Gabriel Ispas pentru DCNews

Refugiații sunt oameni! Noi ce suntem?

Criza persoanelor care au luat cu asalt Europa vestică suscită numeroase poziționări, unele voit științifice, altele aparent naționaliste, altele de o permisivitate lacrimogenă. Despre ce vorbim de fapt: despre un număr mare de cetățeni sirieni care fug din calea războiului solicitând calitatea de refugiați, de un și mai mare număr de persoane din state sărace din Africa, pornite în expediția vieții lor pentru un trai mai bun (aceștia sunt imigranți) și de un număr, nedefinit dar posibil, de luptători ISIS care vor să se infiltreze mai ușor în țările care le pot deveni mormânt.

Care este cauza: războiul civil din Siria, acțiunile de sprijinire a unei opoziții discutabile ca valoare și apartenență la principii democratice (realizată de SUA și Franța, în special) sau de sprijinire a regimului lui Assad (realizată de Rusia), creșterea puterii Isis pe fondul instabilității politice și administrative. Așa se întâmplă atunci când nu există un mandat ferm dat de ONU!

Vezi și: Viktor Orban, reacție fulger după ce Germania a suspendat Spațiul Schengen

Care este efectul: sute de mii de oameni își vând agoniseala și se lasă pe mâna unor ticăloși care le promit că îi trec Mediterana, ca îi ajută să ajungă în locul în care curge miere și lapte (exodul biblic?)! Oameni care ajung la porțile Imperiului. Și ce primesc aici? Umilință, frig, foamete, dispreț! Dar oare erau vrednici de dispreț și când au fost colonizați? Când bogățiile lor au contribuit la măreția imperiilor vestice, tot asta meritau? Ei sunt oameni! Chiar dacă suferința lor este exploatată în scopuri nedemne!

Europa, acest pământ al făgăduinței, cum reacționează? Orban arată de ce este un imbecil și un om fără principii democratice (dar nu este văzut de mai marii Europei, de ce oare?) - securizează granițele și construiește ziduri. Ziduri împotriva speranței și a sufletelor? Cancelarul austriac, uitând că imperiul lui nu mai există din 1918, amenință cu sancțiuni economice statele europene! Păi, poate îl amenințăm și noi că naționalizăm BCR și Petrom! Iar bătrâna Merkel are senzația că e stăpâna Uniunii Europene! Doamna Merkel, planul lui Hitler nu a reușit, iar Uniunea este a cetățenilor săi (îi recomand să citească tratatele care au instituit Uniunea)!

Îi văd pe liderii noștri foarte preocupați de subiect (mai mult declarativ, iar poziționările sunt neconvingătoare și lipsite de substanță) ... Da, România trebuie să primescă refugiați, dar nu în cote obligatorii! Oamenii aceștia nu au case, nu au averi, dar au suflet, nu sunt vite pe care le însemnezi cu fierul rușu și le împarți în staule! Primim câți putem din cei care vor să vină la noi!

Aud că studenții sunt supărați, iar declarația de azi a președintelui USR este incredibilă! Cum adică sunt mari diferențe de cultură între cele două categorii de cetățeni? Cum puteți voi, ca studenți, să aveți o gîndire atât de discriminatorie? Acestea sunt valorile pe care le învățați în școală??? E corect, nu e în regulă ca refugiații să fie cazați în campusuri (oricum, nu înțeleg de ce vă răfuiți cu ministrul educației și nu cu rectorii care au spus că fac această ofertă). Acestora trebuie să li se asigure condiții specifice, de protecție, cazare în același areal, iar campusurile nu sunt tocmai potrivite. Nu mai vorbiți de cultură! Atunci când un mare imperiu ajunge la apogeu, vin cei cu mai puțină cultură și îi cuceresc! Nu uitați că acest lucru se întâmplă de la Alexandru Macedon încoace! Și ... acești necivilizați, cum vă place să-i numiți, au determinat revoluții ale gândirii!

Peste câteva săptămâni toamna se va instala și odată cu ea și criza umanității! Dacă refugiații vor fi tratați ca în lagărele naziste, atunci sfărșitul este aproape!

Uitați-vă în ochii refugiaților. Ei sunt oameni, noi ce suntem?”

Citește și: Niels Schnecker: ”ISIS a reușit o lovitură teroristă asupra Uniunii Europene”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel