EXCLUSIV  Recoltare celule stem bebeluși. Academicianul Târgoviște: Iluzie mare

Prof. Dr. Constantin Popescu-Târgoviște a discutat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre recoltarea celulelor stem la naștere.

Durata de supraviețuire a oamenilor a crescut, spune academicianul.

Prof. Dr. Constantin Popescu-Târgoviște afirmă că acest lucru se datorează faptului că bolile cardiovasculare beneficiază de stenturi care previn infarctul miocardic sau o boală cororaniană. 

”Sunt milioane de oameni care le poartă și a căror durată de viață va fi mai mare, dar cu destul de multe restricții de viață.”, spune acesta.

Celulele stem- o iluzie

”Pentru alte boli se încearcă regenerarea unor organe apelând la celulele stem. Și aici este o iluzie mare, pornită tot de la fenomenul economic, pentru că cei care au inițiat băncile de celule stem aveau un profit foarte mare ca să poți menține celulele stem, să zicem din cordonul ombilical, pentru ca eventualul copil dacă va face o boală să beneficieze pentru a regenera, să zicem, pancreasul că facem diabet autoimun, la copil care e o tulburare foarte gravă și care necesită un tratament pentru toată viața cu insulină. Mai repede se ajunge acum la realizarea pancreasului artificial în care glicemia este înregistrată continuu, și eliberarea de insulină se face în funcție de nivelul glicemiei, menținându-se la limite aproape normale. Eu am prins perioada foarte dramatică în care atunci când se descopera un diabet zaharat la copil, era o tragedie a familiei pentru că tratamentul cu insulină era considerat ca un blestem și într-un fel era.”, a spus academicianul.

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor: 

DCNews realizează în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, rubrica de interviuri medicale ”Academia de Sănătăte”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel