LIVE  Transplantul de organe și țesuturi în România. Dr. Gabriel Onișcu, la Academia de Sănătate

Dr. Gabriel Onișcu este invitatul zilei de Academia de Sănătate.

Gabriel Onișcu, director medical la Centrul de Transplant din Edinburgh și președinte ales al Societății Europene de Transplant de Organe, ne va vorbi despre transplantul de organe și de țesuturi în România.

"Această ediție Academia de Sănătate va fi dedicată transplantului de organe și țesuturi în România. Avem un invitat special, pe prof.  Gabriel Onișcu, președinte ales al Societății Europene de Transplant de organe și șeful programului de transplant de la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie.

Această emisiune este inspirată de recentul congres al Romtransplant, care a avut loc la Iași. Romtransplant este o asociație fondată în 1997, a ținut primul congres în anul 1998 și aceasta este al 13-lea congres, un număr cu noroc pentru Asociația Română de Transplant. Fiecare din progrese a marcat progrele care s-au făcut în transplantul românesc de-a lungul timpului.

Aș putea spune că Romtransplant, împreună cu Agenția Națională de Transplant a Ministerului Sănătății sunt cele două asociații importante care au făurit transplantul românesc modern.

În același timp, congresul a fost o reușită, a dorit să marceze progresele care s-au făcut în ultimul timp, tendințe moderne în activitatea de transplant.

În plus, am vrea să ne spuneți în ce context a fost semnat protocolul între Asociația Română de Transplant și Asociația Europeană de Transplant și cum se vede transplantul românesc în acest moment, din afară, de către cineva care nu e chiar din afară.

Domnul Gabriel Onișcu este din Iași, născut și format la Iași, în etapa inițială a formării lui ca medic și chirurg, așa încât are o perspectivă și de la nivel European și de la nivel național.

Cunoaște la fel de bine și instoria transplantului românesc de-a lungul celor 25 de ani și atunci, cum se vede momentul de față, ce s-a întâmplat în acești 25 de ani și pe unde se situează România în momentul de față", spune prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical.

Emisiunea va fi difuzată luni, 26 septembrie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și pe Facebook DC Medical și DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel