EXCLUSIV  Chirurgia robotică în urologie. Prof. Ioan Coman și prof. Nicolae Crișan, din sala de operație, la Academia de Sănătate

Prof. emerit dr. Ioan Coman, fondatorul chirurgiei robotice în România și prof. emerit dr. Nicolae Crișan, șeful disciplinei de urologie din cadrul UMF Cluj Napoca sunt invitații zilei la Academia de Sănătate. 

"Astăzi este o ediție oarecum mai specială, pentru că o realizăm direct într-o sală de operație. Este o sală de operație în care se poate realiza și chirurgie robotică.

Interlocutorii de astăzi sunt doi reputați profesori din Cluj Napoca, prof. dr. Ioan Coman și prof. dr. Nicolae Crișan, de la Universitatea Iuliu Hațeganu și Spitalul Municipal Cluj Napoca. Cu o reputația bine stabilită, nu numai în urologie, dar și în chirurgia minim-invazivă, în general, și în chirurgia robotică în particular, de altfel o metodă foarte potrivită pentru a aborda întreaga patologie a rinichiului și căilor urinare.

Ați început chirurgia robotică din 2009, cu achiziția primului robot din Cluj Napoca, deși sunt mulți ani de chirurgie robotică în spate, o experiență foarte bogată. Iată că până la urmă pariul cu urologia s-a dovedit câștigătoare în cea mai mare măsură și celelalte specialități beneficiază de chirurgia robotică, dar urologia este prima dintre aceste specialități. Atunci, mai ales că aveți această viziune la scară istorică a dezvoltării chirurgiei robotice în urologia românească, v-aș ruga să enumerați pașii parcurși și punctul în care ne aflăm astăzi", a spus prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical.

Emisiunea va fi difuzată luni, 1 august, la ora 11:00, pe canalul de Youtube DC Medical, dar și pe Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel