EXCLUSIV  Despre hematologie și boli hematologice: diagnostic și tratament. Prof. Dr. Daniel Coriu, la Academia de Sănătate

Despre hematologie și boli hematologice, diagnostic și tratament. Prof. Dr. Daniel Coriu, la Academia de Sănătate
Despre hematologie și boli hematologice, diagnostic și tratament. Prof. Dr. Daniel Coriu, la Academia de Sănătate

Prof. Dr. Daniel Coriu este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.

Prof. Dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, doctor în științe medicale, medic primar hematologie, Directorul Centrului de Hematologie și Transplant Medular din Institutul Clinic Fundeni ne va vorbi astăzi despre hematologie și bolile hematologice. 

Prof. Dr. Daniel Coriu și acad. Prof. Dr. Irinel Popescu vor prezenta noutățile în hematologie și ce rol joacă o platformă medicală în astfel de afecțiuni, în exclusivitate pentru DC Medical, în emisiunea Academia de Sănătate.

La Institutul Clinic Fundeni există preocupări deosebite pentru diagnosticarea și pentru tratamentul modern al leucemiilor acute, aplaziilor medulare și limfoamelor cu malignitate crescută.

"Orientată imediat după înființare (anii ’80) către îngrijirea îndeosebi a pacienților cu boli mieloproliferative cronice cu sindrom mielodisplazic și leucemii acute, îmbinând activitatea de cercetare cu activitatea de învățământ și activitatea de la patul bolnavului, secția și-a dezvoltat treptat spectrul de activitate îngrijind astăzi și pacienți cu sindroame hemoragice, aplazii medulare, limfoame malingne, leucemii limfatice cronice. O atenție deosebită se acordă pacienților pre și posttransplant de celule stem hematopoietice.

Întreaga secție a fost renovată și modernizată în anii 2009-2010, în prezent spațiul de spitalizare constă în saloane cu 1, 2 sau 4 paturi, cu grup sanitar propriu fiecărui salon, frigider, televizor și climatizare", potrivit Institutului Clinic Fundeni.

Prof. Dr. Daniel Coriu face parte din echipa de medici de la Secția Hematologie II. Patologia secției este reprezentată de afecțiuni hematologice maligne și non-maligne, în principal diagnosticul și tratamentul leucemiilor acute mieloblastice și limfoblastice, a sindroamelor mielodisplaziece, dar și mieloproliferari cronice, limfoproliferari cronice, aplazii medulare, trombocitopenii imune, hemofilii ereditare și dobândite. Secția este prevazută și cu un compartiment de spitalizare de zi unde sunt investigați și tratați pacienții care nu necesită spitalizare continuă.

Emisiunea va fi difuzată luni, 6 februarie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical, Youtube DC News și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel