Realitatea despre „știrea zilei” cu Guess Who „prins drogat la volan”

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

„Știrea zilei” a fost că Guess Who a fost „prins la volan drogat”. În realitate, cântărețul doar a fost testat cu aparatul Drugtest și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Doar că... una este rezultatul în urma aparatului Drugtest și alta este rezultatul în urma probelor de sânge. Jurnalistul Val Vâlcu a amintit cazul polițistului testat pozitiv la cocaină și amfetamină care s-a dovedit că... nu era drogat.

Rezultatele aparatului Drugtest, care indicau că un ofițerul ar fi consumat cocaină și amfetamină, au fost contrazise de expertiza medico-legală, anunța Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Dar deja, peste tot, titlurile erau „polițist drogat, prins în trafic”.

La fel s-a întâmplat la începutul lunii septembrie când un șofer a provocat un accident mortal în Popeşti-Leordeni. El nu era drogat, potrivit analizei toxicologice emise de Institutul de Medicină Legală, deşi iniţial aparatul Drugtest, cu care a fost testat pe loc, a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive. 

La ieșirea de la audierile de la Brigada Rutieră București, rapperul Guess Who - care nu se comporta ca și când se află sub influența niciunei substanțe, a zis:

„Nu am nimic să vă declar. Să așteptăm rezultatele. O zi bună”, a spus cântărețul.

Sunt aproximativ 70-80% șanse să fie doar o greșeală de testare, dar imaginea lui Guess Who este deja stricată. Peste câteva zile, când probabil se dovedi că a fost, din nou, o greșeală, lumea va spune: „are pile”, „s-a scos cu relațiile lui” și îi vor pune eticheta de „drogat”. 

Întrebarea este... au polițiștii o listă cu mașini pe care să le oprească? Așa cum, probabil, au o listă de persoane cărora nu le iau plăcuțele de înmatriculare când îi găsește fără RCA, talon și ce nu mai avea Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri - tot așa o fi și o listă cu persoane cărora le caută până și extinctorul din portbagaj...

Să nu uităm că Guess Who nu este prima vedetă „prinsă drogată” la volan. De exemplu: BRomania. Și în cazul lui s-a dovedit, ulterior, în urma analizelor, că nu avea nicio problemă. Dar, de cele mai multe ori, oamenii citesc doar știrea inițială care se poate dovedi fake news. Apoi... adevărul nu mai interesează pe nimeni. 

În 2021, BRomania a fost testat cu Drugtestul, deși nu avusese un „comportament nefiresc”. De altfel, nici măcar nu consumase droguri în ziua în care a fost oprit de „oamenii legii”. Mai precis, potrivit raportului toxicologic cu rezultatele analizelor de sânge și urină, actorul nu s-a aflat sub influența substanțelor psihoactive când a fost tras pe dreapta de polițiști și testat cu aparatul DrugTest.

BRomania nu s-a drogat înainte de a urca la volan, așa cum fusese acuzat, ci consumase (cu câteva zile înainte) o substanță psihoactivă, care îi rămăsese în sânge. Mai pe scurt... poți să nu fii sub influența drogurilor, dar să ai prezența unor substanțe. Este o nuanță extrem de importantă.

Cum reușește Poliția să prindă fix vedete care, de multe ori, se dovedesc a nu fi, de fapt, drogate?

De asemenea, Poliția l-a oprit pe Mihai Bendeac nu pentru că avea viteză, conducea în zig-zag sau alte lucruri de genul, ci pentru că avea niște autocolante pe geamurile vehiculului. „Oamenii legii” i-au spus să le dea jos. Apoi l-au testat să vadă dacă a băut și, într-un final, l-au testat inclusiv pentru droguri... rezultatele fiind negative. Deci pe unii șoferi polițiștii îi testează pentru a vedea dacă s-au drogat, chiar dacă nu au comportament nefiresc.

Și să lăsăm vedetele la o parte.

Dar în timpul în care polițiștii testează oameni care n-au pus în viața lor gura pe alcool sau pe droguri, pe lângă ei trec patru-cinci alcoolici care au scăpat filtrului. 

Beția vitezei este mult mai răspândită decât sunt drogurile la volan, a concluzionat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel