Răzvan Ciobanu, mort în accident. Titi Aur: Vă spun eu cine l-a scos din mașină

Denisa Zamfir / 08 mai 2019 / 22:49 Salveaza PDF Comentarii
Titi Aur
Descriere foto: Titi Aur

Titi Aur a explicat la România TV cum a fost posibil ca mașina pe care o conducea Răzvan Ciobanu în momentul producerii accidentului mortal să meargă 1 kilometru pe câmp fără să fie redusă viteza.

”Acest model de mașină este capabil să meargă pe acel câmp cu grâu, pe plantație cu aceeași viteză și pe asfalt fără nicio problemă. Această mașină poate să meargă și cu 50, 80, 100 km la oră pe câmp. Sunt două variante. Prima variantă: mașina era pe pilot automat, ceea ce înseamnă că și pe asfalt ar fi mers cu aceeași viteză. Pilotul automat face în așa fel încât să păstreze viteza. Varianta doi, cel de la volan este semiconștient, amețit, aburit, inconștient și atunci ține piciorul pe accelerație, fie tot ca până atunci sau fie tot mai tare. Mașina merge într-o direcție relativ dreaptă, dar nu ești conștient. Mai mult, o astfel de mașină îți poate crea confortul ca pe câmp să meargă aproape sau chiar mai bine decât pe un drum de asfalt cu gropi foarte mari. Nu am fost în zonă, dar m-ați făcut curios! O să mă duc să văd săptămâna asta”, a spus Titi Aur, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. 

Răzvan Ciobanu, în momentul accidentului, conducea un Range Rover, model produs în 2014, o maşină de peste 100.000 de euro, care la testele de siguranţă obţine calificative maxime. 

Cine l-a scos din mașină

 

Vă spun eu cine l-a scos afară și aici sunt foarte sigur. Fizica l-a scos afară. Mașina s-a oprit, el a continuat. Din nefericire, el a fost aruncat și nu numai din inerție, ci și din explozia cartușului pirotehnic de la centura de siguranță. Cele două forțe cumulate, inerția și nefolosirea centurii de siguranță l-au aruncat undeva în mașină, mașina rostogolindu-se, dar în același timp, oprindu-se în pom. Dacă s-ar fi spart parbrizul, l-ar fi aruncat prin parbriz, dar așa mașina rotindu-se și lovindu-se, la un moment dat în timpul rotației sau în momentul lovirii din pom, se pare că a fost aruncat prin turelă, după cum arată mașina, dar ancheta va demonstra asta și a fost găsit undeva în zona mașinii. Poți să fii găsit și la câteva zeci de metri. Dacă ești la câțiva metri de mașină poate fi așa. Fizica l-a aruncat. Nu l-a scos nimeni din mașină. El a fost găsit într-o poziție firească pentru un om aruncat din mașină”, a adăugat Titi Aur. 

 

Vezi și: Buletinul unui bărbat din Călărași, găsit în mașina condusă de Răzvan Ciobanu. Detalii cutremurătoare ale anchetei


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26