Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, ora 11:00, la Târgul de Carte Gaudeamus (Romexpo), la standul editurii Cartea Românească, Răsvan Popescu lansează volumul de proză "De partea bună a ierbii". Invitați: criticul Daniel Cristea-Enache și editorul Călin Vlasie.
"De partea bună a ierbii" poate fi văzut că o linie de demarcație între un trecut nostalgic pe care eroul cărții îl regretă și un prezent dezamăgitor. Este și un spațiu în care tradiția nu a supraviețuit înlocuită de o agitație fără noimă și fără niciun crez. În același timp, este și o carte despre căutarea lui Dumnezeu și despre vârste ca niște trepte spre cer.
RĂSVAN POPESCU – Vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului
Răsvan Popescu a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în 2007 prin decizia Parlamentului României până la data de 19.12.2012. Până în 2000, când şi-a început activitatea de membru CNA, Răsvan Popescu a lucrat ca jurnalist de presă scrisă şi radio BBC, redactor şef la TVR, Secretar de Stat, purtător de cuvânt al Guvernului şi apoi consilier de stat, purtator de cuvant al Preşedinţiei României. Răsvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din Bucureşti şi a obţinut o diplomă în Jurnalism, la Universitatea de Stat din California. A publicat 9 cărţi şi a semnat scenariile a 7 filme artistice.
Publicații:
Este autorul a nouă volume:
„Subomul", povestiri, Editura Expres, 1991
„Omul cu cioc si gheare", roman, Editura Olimp, 1994
„Prea târziu", Editura Humanitas, 1996
„Purtatorul de Cuvânt" (jurnal), Editura Universalia, 2002
„Femeia visurilor", roman, Editura Du Style, 2004
„Niste ciori vopsite-n rosu", publicistica, editura Humanitas 2006
„Fundesac", traducere în limba italiană de Marco Cugno, editura Bonanno, 2010
„Cutia cu maimuţe", Editura Polirom, 2013
"Peștele cu aripi", Editura Cartea Românească, proză scurtă, volum lansat în luna mai 2017 la targul de carte Bookfest.
și a 7 scenarii de film:
„Prea târziu", dupa romanul cu acelasi nume, regia Lucian Pintilie, care semneaza si in calitate de co-scenarist, film care a intrat in selectia oficiala a Festivalului International de la Cannes
„Terminus paradis", scenariu semnat in colaborare cu Radu Aldulescu regia Lucian Pintilie. Filmul a obtinut Marele Premiu Special al Juriului la Festivalul International de la Venetia
„Razboi in bucatarie", dupa o povestire din volumul de debut, „Subomul", film de televiziune, distins cu bursa pentru scenariu la Festivalul International de la Geneva. Regia Marius Barna.
„Faimosul Paparazzo", dupa romanul „Omul cu cioc si gheare", regia Nicolae Margineanu, a rulat in 1999 pe ecranele din capitala si din opt mari orase in tara.
„Noro"(2003), regia Radu Gabrea, Premiul special al UCIN pentru interpretarea rolului principal
„Femeia visurilor", (2005) film artistic in regia lui Dan Pita, premiul UCIN pentru imagine si scenografie. Regizorul a fost distins cu premiul UCIN pentru creatie cinematografica.
„Ceva bun de la viaţă" (2012), regia Dan Piţa, Premiul pentru cel mai bun film şi Premiul pentru interpretare la Festivalul Internaţional de la Avanca (Portugalia), Premiile Uniunii Cineaştilor din România pentru imagine şi interpretare.
Decorat cu Steaua României, Crucea Moldavă, ordine şi medalii străine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu