Provocări la Jocurile Olimpice. Andreea Răducan: Înţeleg că pleacă toată delegaţia acasă. E frustrant!

Provocări la Jocurile Olimpice. Andreea Răducan: Este destul de frustrant pentru un sportiv să se întâmple acest lucru  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Provocări la Jocurile Olimpice. Andreea Răducan: Este destul de frustrant pentru un sportiv să se întâmple acest lucru / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Gimnasta Andreea Răducan, medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, a vorbit despre delegația României și despre provocările la care sunt supuși sportivii la competiția din această vară.

În cadrul conferinței de presă care a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, gimnasta Andreea Răducan a vorbit despre delegația României și provocările la care sunt spuși sportivii la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice:

„E o competiție care se întâmplă o dată la patru ani, este singura competiție la care toate țările, toate disciplinele sportive își dau întâlnire. Ori, atmosfera este fără doar și poate una aparte, pe care nu o întâlnești în altă parte. Ăsta este regretul pe care îl am față de delegația care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice, faptul că totul va fi sub o altă formă, cu mult mai multe restricții, poate că nu vor avea posibilitatea să socializeze așa cum se întâmplă în mod normal la Jocurile Olimpice. Fiecare va trebui să aibă grijă de propria sănătate.

Am înțeles că dacă unul dintre sportivii din delegație e depistat pozitiv cu coronavirus, atunci întreaga delegație trebuie să părăsească competiția, ceea ce este destul de frustrant, dar și îngrijorător. Trebuie să rămânem cu o gândire pozitivă, cu o energie bună și sper ca asta să-i ajute și pe sportivii noștri. Cât despre mine, sigur că voi fi cu pumnii strânși în fața televizorului pentru că, evident, ca fost sportiv înțeleg munca, sacrificiul, stresul pe care îl traversează întreaga noastră delegație în fața unei asemenea competiții și tot ceea ce putem noi să facem e să le trimitem gândul bun, să le ținem pumnii și să avem încredere că fiecare dintre ei vor da maximum din ceea ce au pregătit în toată această perioadă de antrenamente și în competițiile de verificare“, a precizat Andreea Răducan la conferința de presă.

Andreea Răducan, sfat vital pentru tineri

Multipla campioană olimpică, mondială și europeană Andreea Răducan le-a oferit un sfat esenţial adolescenţilor şi tinerilor care ajung la vârsta maturităţii şi se lovesc de primele eşecuri sau lucruri care nu au ieşit aşa cum şi-au dorit. 

"Cred că toţi antrenorii de atletism, cu precădere, ar fi indicat să participe la genul acesta de acţiuni cum sunt maratoanele, semimaratoanele sau cursele pentru copii, pentru că un profesionist, un antrenor are ochiul format şi sunt convinsă că ar putea să-şi facă o selecţie sănătoasă din cadrul acestor competiţii.

Aşa se întâmpla şi când eu eram copil şi poate că erau antrenori care veneau în grădiniţe sau la genul acesta de acţiuni sportive pe un stadion, pe un teren sau unde se mai întâmplau în vremea aceea şi – sigur că nu a fost cazul meu pentru că eu am fost dusă de către tatăl meu la sala de gimnastică suficient de energică fiind, dar având şi şansa să mă nasc într-o familie în care sportul a fost foarte iubit – însă cred că, aşa cum am spus de fiecare dată, nu există un mod mai frumos de a ne educa copiii ca domeniul sportiv (...)", a explicat Andreea Răducan într-un interviu acordat DC News (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Pandemia, efecte asupra psihicului. Andreea Răducan: Perioadă dificilă. Avem posibilitatea să ne reconectăm cu oamenii dragi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel