EXCLUSIV  „Proiectul a început de la zero. Rețeaua de difuzare se îngustase.” Daniel Cristea-Enache despre prima revistă de literatură online

Sâmbătă, 2 aprilie, în cadrul emisiunii De Ce Citim, dedicată revistei Literatura de azi, criticul literar Daniel Cristea-Enache a destăinuit cum a apărut ideea de a realiza prima revistă literară online. 

„Am colaborat și cu Adevărul și cu Evenimentul Zilei”

„Proiectul a început de la zero, de la conștientizarea faptului că este o mare problemă cu presa tipărită în România, pe piața românească. Oricât ar părea de ciudat, a pornit acest proiect de la conștientizarea faptului că proiectul unei reviste tipărite sau chiar al unui ziar, cum erau pe vremuri ziarele în regim cotidian: Adevărul, Evenimentul Zilei, la care și colaborasem și care aveau 500.000 de cititori, 200.000 de abonați avea Adevărul la un moment dat.” A destăinuit Cristea-Enache în cadrul emisiunii De Ce Citim.

„O publicație online cu profil cultural va intra în această necesitate publică.”

„Am devenit conștient de faptul că aceste publicații nu se mai pot difuza, că rețeaua de difuzare s-a îngustat, a fost sufocată, a fost convertită și prin urmare aceste publicații tipărite din România nu mai pot ajunge la publicul cărora sunt destinate. Atunci am avut această viziune că cineva va face în așa fel încât să umple acest gol de informație, socială, politică, culturală în sens larg și că, prin urmare, și o publicație online cu profil cultural va intra în această necesitate publică nou creată. Publicul este același și el are nevoie de informație și de cultură. ” A mai adăugat criticul literar.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel