Procedura din Senat în cazul lui Dan Șova va fi reluată, a decis Comisia juridică

Comisia juridică a luat în discuție, miercuri, decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională Hotărârea Senatului în cazul cererii DNA față de Dan Șova. Senatorii juriști au decis, cu majoritate de voturi, reluarea întregii proceduri și redactarea unui nou raport în Comisie.

Această propunere a fost avansată în Comisia juridică de social-democratul Ioan Chelaru, care a susținut că, "în noile condiții legislative, este necesară reluarea întregii proceduri, de la cererea Parchetului". Propunerea lui Ioan Chelaru a fost adoptată în Comisie cu patru voturi ”pentru”, trei voturi ”împotrivă” și o abținere.

"Nu pot să explic, pentru că nu înțeleg cum să reluăm o procedură care s-a desfășurat absolut regulamentar, o procedură pe care nu a contestat-o absolut nimeni. Ba, mai mult, avem și un vot consemnat într-un proces-verbal, pe care, de asemenea, nimeni nu l-a contestat. E o chichiță, o găselniță a PSD, prin care, pe de-o parte, mai lungește lucrurile, pe de altă parte, vor să meargă spre un rezultat pe care și l-au propus, sunt convins, pentru că în urma deciziei Curții se simplifică, în plen, situația domnului senator Șova și a tuturor cererilor de acest fel, pentru că numărul necesar de voturi este mai mic", a comentat liberalul Cătălin Boboc, președintele Comisiei juridice a Senatului, conform Agerpres.

Biroul permanent al Senatului a solicitat, marți, Comisiei juridice să întocmească un punct de vedere, până în data de 2 iunie, referitor la decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Vezi și: Dan Șova neagă că ar fi demisionat din Senat - Update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel