Dezbatere proiect de lege - desfiinţare SIIJ. Procedura de urgenţă, aprobată în Senat

Procedura de urgenţă pentru dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, aprobată în Senat
Procedura de urgenţă pentru dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, aprobată în Senat

Senatul a aprobat, luni, în plen, solicitarea de dezbatere, în procedură de urgenţă, a proiectului de lege al Guvernului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Au fost înregistrate 71 de voturi 'pentru' şi 58 'împotrivă'. 

Senatorii PSD s-au opus, săptămâna trecută, dezbaterii în procedură de urgenţă a actului normativ, pronunţându-se pentru o analiză detaliată, după primirea avizului Comisiei de la Veneţia. Social-democratul Robert Cazanciuc a pledat pentru 'o dezbatere aşezată' a proiectului de desfiinţare a SIIJ, astfel încât 'încrederea românilor în actul de Justiţie să crească'.

În replică, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a susţinut că desfiinţarea SIIJ va fi un argument pentru ridicarea, anul acesta, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România. Scântei a declarat că punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia pentru desfiinţarea SIIJ nu constituie un impediment pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului.

Deputaţii au adoptat, pe 24 martie, în plen, proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, cu mai multe amendamente, printre care şi unul al deputa

tului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM. Plenul Senatului a mai aprobat, luni, procedură de urgenţă pentru proiectul de modificare şi completare a Codului penal şi pentru dispunerea unor măsuri de transpunere a Directivei (UE) 2019/713 a Parlamentului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel