Prințul Harry și-a pus americanii în cap pentru că a numit Primul Amendament „o nebunie”

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Americanii s-au supărat pe Prințul Harry, după ce britanicul a numit Primul Amendament „o nebunie”.

Conform The Sun, Ducele de Sussex a fost lovit de un val de critici după ce s-a plâns de Constituția Statelor Unite ale Americii într-un podcast, recunoscând simultan că nu o înțelege pe deplin. În timp ce vorbea despre noua sa viață din Los Angeles, despre familia sa și despre planurile de viitor în emisiunea lui Dax Shepard, acesta a spus: „Am multe de spus despre Primul Amendament din cum înțeleg eu situația, dar este o nebunie”.

„Nu vreau să încep să vorbesc despre Primul Amendament fiindcă este un subiect imens și unul pe care nu îl înțeleg pe deplin fiindcă m-am mutat aici de puțin timp. Însă, poți găsi o chichiță în orice. Poți să profiți sau să exploatezi ce nu este spus în loc să susții ce este spus”, a mai continuat britanicul.

Americanii, furioși pe Harry

                                    

„Dacă are o problemă cu Constituția poate să se întoarcă în Marea Britanie”, a scris un american, pe Twitter, după interviu. „Atunci pleacă naibii din America”, a transmis un altul, puțin mai înflăcărat.

Și congresmenul texan Dan Crewnshaw s-a alăturat celor care l-au criticat pe soțul lui Meghan Markle, glumind: „Tocmai mi-am dublat mărimea petrecerii de Ziua Independenței”.

Ce este Primul Amendament?

                                                 

Primul Amendament al Constituției Statelor Unite ale Americii protejează câteva libertăți de bază în țară. Aici vorbim despre libertatea religioasă, libertatea de exprimare, libertatea presei, dreptul la manifestații, dreptul de a scrie petiții guvernului. Acesta a făcut parte din Legea Drepturilor care a fost adăugată Constituției în data de 15 decembrie 1791.

„Congresul nu o să creeze vreo lege privind stabilirea religiei sau să interzică exercitarea liberă a acesteia; sau să limiteze libertatea de exprimare sau libertatea presei; sau dreptul persoanelor de a protesta pașnic și de a adresa petiții guvernului pentru a remedia anumite nemulțumiri”, se arată în textul scris acum 230 de ani.                                                

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel