Ponta a revocat 24 de secretari de stat şi şefi de agenţii de la PNL

Premierul Victor Ponta a revocat 16 secretari de stat şi 8 preşedinţi sau vicepreşedinţi aflați în  diverse structuri guvernamentale susţinuţi de PNL, după demisiile   miniştrilor liberali. Există însă şi liberali rămaşi în Guvern pentru care premierul Victor Ponta nu a semnat până la această oră nicio decizie de revocare din funcţie.

Victor Ponta a semnat, joi, 24 de decizii de revocare a secretarilor de stat, a preşedinţilor sau vicepreşedinţilor de autorităţi guvernamentale, cu acelaşi rang, în urma înaintării demisiilor acestora. Pe listă au mai rămas liberali din eşalonul al doilea, pentru care  Ponta nu a luat nicio decizie.

Printre cei rămaşi se numără secretarul de stat Dan Manolescu de la Ministerul Finanţelor, căruia Ponta i-a dat drept de semnătură în timpul interimatului sau, Secretarul General adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, Andreea Lambru, şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, un apropiat al lui Daniel Chiţoiu, ca şi Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRM.

Rămân totodată pe loc, cel puţin până la schimbarea de gardă în ministere, toţi membrii AGA, reprezentanţi ai statului în companiile cu capital majoritar de stat ca Romgaz, Transgaz, Electrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, Loterina Română, Poşta Română, Metrorex, TAROM, CN Aeroporturi Bucureşti, CEC Bank, EximBank, ROMATSA, CFR, informează gandul.info.

 Pe lista demisionarilor ca căror revocare a fost oficializată se află Adrian Pană (Sănătate), Gheorghe Hogea (Relaţia cu Parlamentul), Virgil Popescu (Economie), Bogdan Badea (Economie), Sorin Ştefoni (Muncă), Radu Boroianu (Cultură), Mihail Dobre (MAE), Marian Donescu (Transporturi), Cristian Petcu (Cultură), Horia Irimia (MDRAP), Gelu Puiu (Ape şi Păduri), Ionuţ Iuga (Ape şi Păduri), Valentin Şoneriu (Agricultură), Eleodor Mandreş (Finanţe), subsecretarul de stat de la Ministerul Tineretului, Victor Lucian Ionescu, şi subsecretarul de stat de la Transporturi, Matei Constantin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel