Ponta cere convocarea CSAT

Premierul Victor Ponta a declarat că este nevoie de un răspuns instituțional față de agravarea situației din Ucraina. În acest sens, premierul a declarat că va transmite președintelui Traian Băsescu solicitarea de a se convoca o ședinți a CSAT.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, cu referire la situația din Ucraina, ca "În baza prevederilor legii privind organizarea CSAT, art 6, alin 2, vom transnmite președintelui României solicitarea oficială de a organiza cât mai repede o ședință extraordinara a CSAT pentru a lua o decizie clară, unitara, unitară, și a asigura funcționarea instituțiilor statului în fața provocarilor."

Premierul Ponta a fost întrebat, înainte de această declarație, dacă e nevoie în acest moment de o şedinţă CSAT, în urma declaraţiilor vicepremierului rus Dmitri Rogozin, el arătând că va avea la Guvern o discuţie cu miniştrii care fac parte din CSAT şi va face un anunţ în legătură cu acest subiect înaintea şedinţei Executivului.

Citește și: Lovitura de CSAT: Ponta spune că va lua decizii în locul lui Băsescu

"O să am o scurtă discuţie acum la Guvern cu miniştrii care fac parte din CSAT şi imediat, înainte de şedinţa de Guvern, o să fac o declaraţie pe această temă", a precizat Ponta, după ce a fost solicitat să comenteze ultimele declaraţii ale lui Rogozin.

Întrebat dacă e nevoie în acest moment de o şedinţă a CSAT, ca urmare a acestor declaraţii ale oficialului rus, Ponta a răspuns: "Asta vreau să vă anunţ. După ce discut cu miniştrii, vă anunţ la Guvern".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel