EXCLUSIV  ”Politicianul fenomen” Ghiță Șpagoveanu. Radu Țibulcă: De-asta a prins bine la public!

Îl știți pe primarul Ghiță Șpagoveanu. Nu l-ați votat, dar ați auzit, cu siguranță, de el.

Ghiță Șpagoveanu, primarul din serialul “Moldovenii”, a acordat un interviu pentru DC News. De fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Pe Ghiță Șpagoveanu îl lăsăm să-l descoperiți la Kanal D, în serialul ”Moldovenii” care se vede în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00. Pe DC News îl veți cunoaște pe Radu Țibulcă, omul din spatele lui Ghiță Șpagoveanu, actorul care intră în pielea primarului.

Dar înainte să-l cunoașteți mai bine pe Radu Țibulcă, lucru pe care îl veți face în partea a doua a interviului, vă invităm să descoperiți mai multe despre serialul fenomen de la Kanal D.

Cum a reușit serialul ”Moldovenii” să prindă atât de bine la public?

 

Consider că serialul de comedie “Moldovenii”, ajuns la cel de-al doilea sezon, a prins la public pentru faptul că este autentic, tratează niște probleme reale, pe care le întâlnim foarte des în societatea românească.  Personajele fictive din serial sunt oglinda unor tipologii umane. Șpagoveanu este oglinda politicianului, poate chiar a funcționarului public necinstit. El nu reprezintă numai  imaginea unui edil de comună, ci imaginea unei întregi clase politice, a unui întreg sistem care funcționează pe baza acelorași lacune și care încurajează funcționarea aceluiași sistem clientelar, în mare parte. La fel se întâmplă și cu celelalte personaje … ele reprezentând tipologii.

Pădurarul Mitică (interpretat de Petronel Gongeanu – n.r.) nu este doar un sătean, ci este tipologia acelui român încăpățânat tradiționalist, extrem de bine ancorat în propriul sistem de valori astfel încât absolut nimic să nu-l poată schimba. Cornel (Iulian Mehedint) nu reprezintă doar săteanul, doar țăranul care își înșeală nevasta, ci este tipologia bărbatului care face, în general, astfel de lucruri.

Părintele (Vasile Panțîru) nu reprezintă nicidecum imaginea parodierii Bisericii sau a credinței, ci a unor reprezentanți ai acestei instituții care nu face absolut deloc cinste cultului ortodox. Părintele Vasile este exemplul individului care manipulează în numele credinței, și totodată a felului prin care, de foarte multe ori, se profită de buna intenție a oamenilor pentru a se obține foloase necuvenite.

Cred că de aceea a prins serialul “Moldovenii” la public, pentru că este autentic și pentru că oamenii se regăsesc în situații de acolo, în personaje, își regăsesc problemele din viață de zi cu zi. Situațiile din “Moldovenii” stârnesc hazul privitorilor pentru că sunt expuse într-o manieră comică.  

 

DC News: Crezi că primarul Ghiță Șpagoveanu a ajutat cumva telespectatorii să voteze dacă nu măcar bine, măcar mai informat?

 

Nu știu dacă i-a ajutat pe telespectatori să voteze mai bine sau mai rău, dar cred că cel mai important pentru noi, ca societate, este să înțelegem importanța exprimării dreptului la alegere. Consider că acesta este cel mai important. Eu m-am săturat de afirmațiile “n-am pe cine vota”, “m-am săturat să aleg răul cel mai mic”, și consider că este cel mai important să ne exprimăm opțiunile electorale. Este un lucru bun că românii încep să meargă la vot într-un număr cât mai mare, nu este o creștere exponențială, dar e constanță, de la un tur de scrutin la altul, în ultimii doi ani, iar acest aspect este un lucru încurajator.

 

Rămâneți pe DC News pentru a doua parte a interviului cu Radu Țibulcă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel