PNL - PSD, consens pentru Legea electorală. Valeriu Zgonea a convocat comisia parlamentară

Președintele Comisiei pentru modificarea legilor electorale, Valeriu Zgonea, a convocat Comisia pentru data de 14 ianuarie, după ce liberalii au solicitat public ca acest for să-și înceapă activitatea înainte de debutul sesiunii parlamentare din februarie. Vicepreședintele PNL, Mihai Voicu, a salutat marți decizia luată de Valeriu Zgonea.

"În urma reuniunii de luni a conducerii Partidului Național Liberal, co-președinții partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au comunicat public solicitarea noastră de convocare a Comisiei parlamentare pentru legislație electorală în regim de urgență, înainte de începutul sesiunii parlamentare din februarie. La doar câteva ore de la solicitarea noastră, domnul deputat Valeriu Zgonea, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare, a transmis membrilor Comisiei o decizie de convocare pentru data de 14 ianuarie. Salutăm faptul că domnul președinte Zgonea a dat curs solicitării noastre și considerăm că, prin consensul forțelor politice parlamentare, dar și prin intensificarea dialogului cu societatea civilă, se pot face progrese rapide pentru o legislație electorală modernă, democratică și care să vină în întâmpinarea solicitărilor legitime ale cetățenilor", a transmis Mihai Voicu printr-un comunicat de presă.

Citește și: Sondaj despre alegeri anticipate: Ce spune Vasile Dâncu

El a adăugat că mandatul încredințat reprezentanților PNL în Comisie este pentru: adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului, concomitent cu o reducere importantă a numărului de parlamentari; alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin; introducerea unor modalități moderne de vot care să faciliteze exercitarea acestui drept de către românii din afara granițelor țării.

Mihai Voicu s-a declarat convins că printr-un efort susținut de o puternică voință politică Parlamentul poate adopta noua legislație electorală în prima jumătate a sesiunii parlamentare de primăvară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel