PLATĂ ORE SUPLIMENTARE POLIȚIȘTI. Carmen Dan - Eugen Teodorovici, precizări

Polițist
Polițist

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a vorbit despre plata orelor suplimentare pentru polițiști. 

”Ore suplimentare pentru colegii de la Interne, da, am fost de acord cu o astfel de propunere. Este un impact sustenabil. Se poate suporta la nivelul bugetului de stat. Impactul este undeva la 200 milioane lei”, a declarat Eugen Teodorovici.

Orice propunere care poate fi susținută din buget va fi pusă în aplicare

El a precizat că orice propunere care se face pe zona Jandarmeriei va fi analizată de Ministerul Finanţelor, iar dacă se susţine, va fi pusă în aplicare.

"Orice propunere care se face şi care să îndrepte anumite anumite lucruri, nu numai pe partea de resurse umane, chiar şi nevoia de investiţii pe zona Jandarmeriei va fi analizată de Ministerul Finanţelor Publice şi, pe măsură ce se pot susţine din buget, o să facem", a afirmat ministrul Finanţelor.

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că este necesară introducerea posibilităţii plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii care desfăşoară activităţi deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut.

Carmen Dan, precizări

Ministrul a precizat, într-o conferinţă de presă, că, în baza discuţiilor purtate, s-a desprins concluzia ca pentru munca suplimentară derulată în timpul săptămânii şi care nu va putea fi compensată cu timp liber corespunzător în următoarele 60 de zile de la prestarea acesteia să se asigure plata orelor suplimentare.

"Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi dispusă de şeful ierarhic în scris, fără a depăşi 180 de ore anual. În situaţii deosebite, acest plafon va putea fi depăşit, dar nu mai mult de 360 de ore anual, conform limitei maxime stabilite de lege, în acest caz, aprobarea fiind dată de ordonatorul de credite. Conform discuţiilor cu Ministerul de Finanţe, plata orelor suplimentare ar urma să se efectueze într-o limită, din suma soldelor de funcţie, salariilor de funcţie, soldelor de grad, salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă, salariilor de comandă", a spus ministrul.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy