Pink Floyd - Roger Waters îl critică pe Zelensky. Concertele sale din Polonia au fost anulate

Roger Waters, fondator Pink Floyd
Roger Waters, fondator Pink Floyd

Concertele planificate de legenda rock britanică și cofondatorul Pink Floyd, Roger Waters, în Polonia, au fost anulate pe fondul unei reacții a muzicianului față de invazia Ucrainei de către Rusia.

Anularea concertelor vine după ce Waters, în vârstă de 79 de ani, a publicat o scrisoare deschisă controversată pe site-ul său, la începutul lunii septembrie, către prima doamnă ucraineană Olena Zelenska. În scrisoare, Waters a scris că s-a opus ca Occidentul să trimită arme în Ucraina pentru a ajuta țara să lupte  în războiul împotriva invadării Rusiei.

Waters l-a acuzat, de asemenea, pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky că a mințit în campania electorală din 2019 și a spus că ”forțele naționalismului extrem care au pândit, răuvoitoare, în umbră, au condus, de atunci, Ucraina”. În scrisoare, Waters a continuat să-i acuze pe acești ”naționaliști extremi” că pun Ucraina pe calea spre război cu Rusia, încălcând ”un număr de linii roșii” stabilite de Kremlin, potrivit CNN.

Într-o declarație pe Facebook adresată ziarelor britanice The Guardian și Gazeta Krakowska din Polonia, Waters a negat că el sau conducerea sa ar fi anulat emisiunile din Polonia. El a îndreptat vina pe Lukasz Wantuch, un consilier al orașului Cracovia, care și-a scris propria postare pe Facebook pe 10 septembrie, opunându-se spectacolelor lui Waters.

”Este adevărat că un consilier orășenesc din Cracovia, un dl Łukasz Wantuch, a amenințat că va ține o ședință în care va cere consiliului să mă declare persona non grata din cauza eforturilor mele publice de a încuraja pe toți cei implicați în războiul dezastruos din Ucraina, în special guvernele SUA și Rusiei, să lucreze pentru o pace negociată mai degrabă, decât să escaladeze chestiunile spre un final amar care ar putea fi războiul nuclear și sfârșitul oricărei vieți pe această planetă”, a scris Waters pe Facebook.

”Deși acest tip Łukasz Wantuch pare să nu știe nimic despre istoria mea de muncă, toată viața, cu un anumit preț personal, în serviciul drepturilor omului, el, într-un articol dintr-un ziar local, i-a îndemnat pe oamenii buni din Cracovia să nu să cumpăr bilete la spectacolul meu”, a adăugat Waters.

La rândullsău, consilierul polonez Wantuch și-a exprimat opoziția față de spectacolul lui Waters, numindu-l pe muzician ”un susținător deschis al lui Putin” și spectacolele sale planificate la Cracovia ”o rușine pentru orașul nostru”.

„Roger Waters, un susținător deschis al lui Putin, vrea să joace la Tauron Arena din Cracovia”, a scris Wantuch. ”Miercuri avem o ședință a Consiliului orașului Cracovia și voi vorbi cu președintele și consilierii pentru a bloca acest lucru. Un astfel de eveniment ar fi o rușine pentru orașul nostru. Poate să cânte la Moscova”, a continuat Wantuch.

 

Citește și:

Putin și Lukașenko spun că Occidentul ar trebui să respecte Rusia și Belarus. "Fără aceasta, nu vom vorbi deloc cu ei"

Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko își arată mușchii. Președintele Belarusului a declarat la o întâlnire la Soci cu șeful de la Kremlin, Vladimir Putin, că Belarus și Rusia sunt pregătite să coopereze cu Occidentul, dar cu condiția unei atitudini respectuoase din partea acestuia. Declarațiile lor au fost făcute la emisiunea Rossiya 24, scrie Interfax.

"Ne descurcăm bine cu înlocuirea importurilor și vom zbura cu propriile noastre avioane, atât militare, cât și civile, și ne vom deplasa cu propriile noastre mașini. Nu ne este teamă", a descris Lukașenko situația în legătură cu sancțiunile occidentale.

"Viitorul Occidentului este cu noi, împreună cu Rusia, unde au tot ce le trebuie. Și au ceea ce putem cumpăra, tehnologie și așa mai departe. De ce mai au nevoie? Trebuie doar să luăm decizii responsabile", a mai spus președintele Belarusului.

"Și tratați-ne cu respect", a adăugat Putin.

"Și fără aceasta, nu vom vorbi deloc cu ei. Nimeni nu va tolera umilința", a spus Lukașenko.

"Noi ne-am hotărât și urmam acest curs. Cine vrea sa trăiască cu noi în pace și respect, suntem deschiși, și tu. Dar nimeni nu va tolera umilința, poporul rus nu a avut asta niciodată. Și nici măcar un rus nu va permite... Citește mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel