Phil Rudd, AC/DC, condamnat la opt luni de arest la domiciliu

Phil Rudd, fostul toboşar al trupei AC/DC, a fost condamnat la opt luni de arest la domiciliu pentru posesie de droguri şi pentru că a ameninţat o persoană cu moartea.

Phil Rudd îşi va ispăşi pedeapsa la casa sa de pe malul mării din oraşul Tauranga, Noua Zeelandă, iar judecătorul Thomas Ingram, cel care a pronunţat sentinţa în cazul său, l-a avertizat pe fostul toboşar al AC/DC că va merge la închisoare dacă nu va respecta condiţiile impuse de instanţă, informează contactmusic.com.

Phil Rudd, în vârstă de 61 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, în aprilie, într-un tribunal din Noua Zeelandă, după cum a dezvăluit la momentul respectiv avocatul rockerului australian.

Pe perioada judecării procesului său, Phil Rudd a fost eliberat pe cauţiune şi s-a aflat sub control judiciar, după ce fusese arestat în noiembrie 2014.

Rockerul şi-a schimbat declaraţia iniţială - în decembrie 2014 a pledat nevinovat -, recunoscându-se vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de canabis şi amfetamine.

Citește și: Phil Rudd, fostul toboșar al AC/DC, sex în grup fără prezervativ. Ce spun prostituatele

Un al doilea cap de acuzare, ordonarea unui dublu asasinat, care se pedepseşte cu şapte ani de închisoare în Noua Zeelandă, a fost retras din cauza lipsei de dovezi.

În tribunalul din Tauranga, un oraş aflat la 200 kilometri de Auckland, rockerul a spus că accesul său de furie a fost cauzat de o serie de evenimente care au împiedicat lansarea albumului său solo.

"Această chestiune constă pur şi simplu într-o conversaţie telefonică furioasă. Asta a fost tot", a declarat Craig Tuck, avocatul rockerului australian.

Potrivit site-ului de ştiri Sunlive, Rudd ar fi încercat să determine asasinarea a două persoane şi a ameninţat-o cu moartea pe una dintre ele, la sfârşitul lunii septembrie.

Intervenţia poliţiştilor în cazul său a fost determinată de informaţii primite din partea unui cetăţean, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Phil Rudd s-a născut în Australia, dar locuieşte în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grupul hard rock în 1994, dar a rămas să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

El nu participă la actualul turneu mondial al trupei AC/DC, iar locul său a fost luat de Chris Slade, un fost toboşar al formaţiei australiene.

Înfiinţată în 1973, în Australia, de fraţii Malcoln şi Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat "Rock or Burst".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel