PENSII SPECIALE PARLAMENTARI: Proiectul de lege va fi votat marți. Câți bani vor primi deputații și senatorii

Plenul reunit al Parlamentului va vota, marți, de la ora 12:00, proiectul de lege privind pensiile speciale de care vor beneficia dacă au îndeplinit vârsta de pensionare. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.

Iniţiativa legislativă prevede: ”cuantumul indemnizaţiei se acordă în limita a 3 mandate şi reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizaţiei îl reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară”.

Concret, potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleșii cu minimum trei mandate ar urma să câștige aproximativ 4.600 de lei în plus pe lună.

Vezi și: PENSII SPECIALE PARLAMENTARI. Proiectul de lege, avizat favorabil de Comisia Juridică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel