"Pedeapsa era bătaia". Cum își educă Mirela Vaida copiii: Noi aplicăm cu succes regula aceasta

Sursa foto: Facebook Mirela Vaida
Sursa foto: Facebook Mirela Vaida

Mirela Vaida a vorbit despre cei trei copii ai și modul în care reușește să se înțeleagă cu ei.

"Pe vremea mea, copiii luau bătaie. Luau bătaie că așa era sistemul. Eu am avut și am un tată militar de carieră și o mamă care este învățătoare. Deci, la noi, autoritatea în casă a fost cuvântul-cheie. Autoritate, respect… să nu ieși din cuvântul spus de părinți, să îți respecți părinții orice ar fi. Regulile sunt acestea! Dacă nu le urmai, primeai pedeapsă. De multe ori, pedeapsa era bătaia, și pentru mine, și pentru fratele meu. Fratele meu este azi ofițer, a absolvit Academia de Poliție. Autoritatea și-a spus cuvântul.

"Copilul trebuie să înțeleagă, trebuie să vorbești cu el, să ți-l apropii, să ți-l faci prieten"

În ceea ce ne privește, eu nu pot aplica aceste lucruri cu copiii mei. O dată, că nu sunt de acord, nu mai sunt timpurile acelea, și încerc să fac o altfel de aducație cu copiii. Ridic tonul și ei înțeleg că, atunci când ridic tonul, lucrurile sunt grave. Tatăl lor la fel face, dar atât! Și noi aplicăm pedepse. Cea mai cruntă pedeapsă e să te duci în camera ta sau nu primești desert. Sau, azi, nu mergem în parc, dar atât. Oricum, ei le simt.

Generațiile s-au schimbat, nu mai funcționează pedeapsa și autoritatea. Merge vorba bună. Copilul trebuie să înțeleagă, trebuie să vorbești cu el, să ți-l apropii, să ți-l faci prieten. Și noi aplicăm cu succes regula aceasta. Nu am încurajat niciodată bătaia și nu cred că a fost niciodată o soluție. Așa au fost timpurile în care noi am crescut, din păcate. Eu nu sunt de acord cu asta și spun fiecărui părinte că nu asta este soluția", a spus Mirela Vaida pentru viva.ro.

"Rolul de mamă mi se pare cel mai frumos rol din viața mea"

"Rolul de mamă mie mi se pare cel mai frumos rol din viața mea, dintre toate rolurile pe care le-am jucat. E rolul care mă împlinește și care mă face foarte fericită. Îmi iubesc copiii, îi ador, ne simțim foarte bine împreună, facem foarte multe activități împreună. Sunt un om implicat. Le gătesc, îi duc la școală, îi îmbrac, îi spăl, le citesc povești, facem rugăciune, ne jucăm, citim, scriem, facem teme, mergem la activitățile extracurriculare, de la pian, înot, engleză până la tobe, tenis și șah. Mă pregătesc să îi iau de la școală la prânz, să-i aduc acasă, să le pun masa, și apoi ei dorm și eu plec la serviciu", a mai spus vedeta tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel