Parlamentul se reunește luni în ședință de plen comun pentru vacantarea funcţiei de director SRI, după demisia lui Eduard Hellvig

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca luni, începând cu ora 12,00, să aibă loc o şedinţă de plen comun în care să fie declarată vacantă funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, după demisia lui Eduard Hellvig.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, şi preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, o scrisoare prin care le propune să ia act de retragerea din funcţia de director SRI a lui Hellvig.

'În temeiul prevederilor art. 65, alin. 2, lit h din Constituţia României şi ale art. 23 din legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii cu modificările şi completările ulterioare, vă propun să luaţi act de retragerea din funcţia de director al SRI a lui Eduard Hellvig şi să declaraţi vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens', se arată în documentul transmis de Iohannis. 

Amintim faptul că directorul SRI, Eduard Hellvig, și-a anunțat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informații.  

„Rămân un susținător deschis al valorilor de securitate națională și al profesioniștilor onești din domeniul informațiilor. Cred că viitorul SRI va fi unul bun pentru România dacă instituția se ferește de greșelile și abuzurile trecutului, dacă-și menține parcursul democratic și de profesionalizare care i-au adus admirația și respectul partenerilor săi din țară, din UE și NATO. 

Singurul ghid al unui om este conștiința sa, singurul scut al memoriei sale este verticalitatea și sinceritatea acțiunilor sale, este foarte imprudent să merg prin viață fără acest scut, pentru că suntem atât de des luați în derâdere de eșecurile speranțelor noastre și de nerealizarea planurilor noastre. Purtând acest scut, vom fi mereu în rândul celor onorabili. 

Profesional și sufletește voi fi marcat pozitiv pentru toată viața de această experiență deosebit de onorantă. Emoțional și rațional, mă voi raporta toată viața întotdeauna cu respect, considerație și afecțiune la motto-ul SRI: patria a priori.", a spus Eduard Hellvig în cadrul unui discurs susținut în data de 3 iulie 2023.

Citește și - H.D. Hartmann dă verdictul pentru Hellvig și spune cum ar trebui să fie viitorul șef al SRI / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel