EXCLUSIV  H.D. Hartmann dă verdictul pentru Hellvig și spune cum ar trebui să fie viitorul șef al SRI / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul de politică externă, H.D. Hartmann, a fost invitat la emisiunea „Geostrategica”, de la DC News, unde a vorbit despre Eduard Hellvig, fostul director al SRI.

„Hellvig era după chipul și asemănarea stăpânirii, un tip tăcut, neamț de origine și nu numai, neamț de cultură, de pregătire, un tip extrem de calm, un tip care a făcut foarte mult bine că a scos SRI-ul din nebunia aceea a războiului româno-român, din nebunia aceea a războiului anticorupție, din corupția care era provocată și importată de către războiul anticorupție.

Deci, el a făcut lucruri fenomenale, totuși a profesionalizat. Cunosc parteneri străini care sunt foarte mulțumiți, dar cunosc și parteneri străini occidentali care nu sunt mulțumiți pentru că nu poți să mulțumești pe toată lumea, nu poți să fii pentru toată lumea prieten.”, a spus H.D. Hartmann.

„Nu la presiunea Occidentului a fost făcută mișcarea asta, demisia.”, a completat Val Vâlcu.

„Eu aveam confirmată intenția, chiar am vorbit cu bunii noștri prieteni și chiar vorbisem acum trei săptămâni, că era demisia scrisă, se știa, era confirmat.”, a spus H.D. Hartmann.

 

H.D. Hartmann spune cum ar trebui să fie viitorul șef SRI

 

„Deci cine va fi? Va fi un om din politică în locul lui Hellvig?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Va trebui să aibă același profil ca Hellvig și ca Iohannis.  (...)

Trebuie să aibă aceeași personalitate calmă, trebuie să respecte aceleași reguli pe care le-a impus Președintele Iohannis. E ultimul an de președinție. Va fi foarte complicat pentru că, totuși, ultimul an de președinție avem noroc că avem un director adjunct, Generalul Ionescu, care e numit și nu i se încheie mandatul.

Eu văd că acest om, Hellvig, a făcut și trebuie felicitat pentru acest lucru fundamental: a scos SRI-ul pentru cele două mandate, din acea nebunie impusă din Occident, importată.”, a spus H.D. Hartmann.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, și-a anunțat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informații.  

„Rămân un susținător deschis al valorilor de securitate națională și al profesioniștilor onești din domeniul informațiilor. Cred că viitorul SRI va fi unul bun pentru România dacă instituția se ferește de greșelile și abuzurile trecutului, dacă-și menține parcursul democratic și de profesionalizare care i-au adus admirația și respectul partenerilor săi din țară, din UE și NATO. 

Singurul ghid al unui om este conștiința sa, singurul scut al memoriei sale este verticalitatea și sinceritatea acțiunilor sale, este foarte imprudent să merg prin viață fără acest scut, pentru că suntem atât de des luați în derâdere de eșecurile speranțelor noastre și de nerealizarea planurilor noastre. Purtând acest scut, vom fi mereu în rândul celor onorabili. 

Profesional și sufletește voi fi marcat pozitiv pentru toată viața de această experiență deosebit de onorantă. Emoțional și rațional, mă voi raporta toată viața întotdeauna cu respect, considerație și afecțiune la motto-ul SRI: patria a priori.", a spus Eduard Hellvig în cadrul unui discurs susținut în data de 3 iulie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel