Parlamentul condamnă atacul Hamas asupra Israelului. Bogdan Chirieac: România își declară apartenența la lumea occidentală

Parlamentul condamnă atacul Hamas asupra Israelului. Bogdan Chirieac: România își declară apartenența la lumea occidentală / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Parlamentul condamnă atacul Hamas asupra Israelului. Bogdan Chirieac: România își declară apartenența la lumea occidentală / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Parlamentul României a condamnat atacurile din Israel.

În plenul Parlamentului României a fost citită astăzi declarația comună a celor două camere de susținere a statului Israel și de condamnare a atacurilor începute sâmbătă de gruparea teroristă Hamas.

"Siguranța necesită o vigilență permanentă. Lupta împotriva terorismului și a tuturor ideologiilor bazate pe ură reprezintă o datorie a întregii societăți, dar și un element fundamental al responsabilității noastre, atât în prezent, cât și în viitor. Reprezentându-i pe toți cetățenii României, noi, membrii Parlamentului României ne exprimăm solidaritatea deplină cu statul Israel și cetățenii săi. Urmărim cu atenție și îngrijorare situația ostaticilor răpiți de pe teritoriul statului Israel. În acest context, subliniez că este necesar să acționăm în permanență pentru crearea celor mai eficiente organisme care să asigure protecția libertății, democrației și a vieților omenești.

Având în vedere atacurile teroriste îndreptate împotriva statului Israel, necesitatea consolidării politicilor de eliminare a oricăror forme de terorism precum și imperativul exprimării unui puternic angajament politic de a acționa hotărât împotriva tuturor mijloacelor de promovare a ideologiilor bazate pe ură, Parlamentul României condamnă cu fermitate atacurile organizației teroriste Hamas împotriva statului Israel, crimele și violența dezlănțuite împotriva populației civile, infiltrările teroriste și luarea de ostatici, exprimă solidaritate deplină cu statul Israel", a spus Silviu Vexler,  președintele Federației Comunităților Evreiești din România, în cadrul ședinței comune a celor două camere ale Parlamentului României.

Bogdan Chirieac: Este modalitatea clară prin care România își declară apartenența la lumea occidentală

Analistul politic Bogdan Chirieac a  fost contactat de jurnaliștii Antena 3 CNN care l-au întrebat ce reprezintă la nivel simbolic această declarație comună a celor două camere ale Parlamentului României.

"Este modalitatea clară, oficială, prin care România își declară apartenența la lumea occidentală, la lumea liberă, la lumea civilizată. Este un gest normal și necesar acesta pe care îl face Parlamentul României în această dimineață. Deci nu poți fi de acord cu terorismul, cu monstruozitățile, cu uciderea de oameni, cu războaiele.

În același timp, susținând acum declarația de susținere a statului Israel îi confirmă, așa cum au făcut marele țări ale lumii, dreptul statului Israel de auto-apărare, ceea ce înseamnă că atacurile sau ce urmează în Gaza este, de fapt, dreptul Israelului de a se apăra și de a încerca să elimine această organizație teroristă care deja a comis fapte reprobabile", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel