Parlamentarii nu vor să fie controlați psihologic. Au votat împotriva introducerii avizului psihologic

Parlamentarii nu vor să fie supuși unui control psihologic. Deputații juriști au respins un proiect de lege care prevedea necesitatea depunerii avizului psihologic pentru cei care candidează pentru un mandat de deputat sau senator.

Proiectul a fost depus de deputatul Pavel Popescu, care a cerut ca avizul psihologic să fie obligatoriu, prin lege, pentru toţi candidaţii la alegerile parlamentare. Proiectul care condiţionează candidatura de avizul psihologic a fost depus la Senat în urmă cu 5 ani. Pentru a deveni lege, trebuie să treacă întâi de cele două camere ale Parlamentului şi să fie promulgat apoi de preşedinte. 

”Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe probleme care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputații și senatorii trebuie să fie apți şi din punct de vedere psihologic”, a arătat deputatul Popescu, în expunerea de motive.

”Considerăm necesar ca și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor să aibă acest aviz, așa cum este necesar pentru angajați, fie bugetari, fie din companiile privat. În practică, şofer sau administrator de bloc nu poţi fi fără aviz psihologic. Parlamentar, însă, se poate fără oprelişti. Având în vedere ce fel de inşi populează Parlamentul României, e de aşteptat ca şi deputaţii să respingă această propunere legislativă." mai spune acesta.

”Mă gândesc serios să votez o iniţiativă legislativă care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz de la un medic psihiatru” spunea recent Gigel Știrbu, deputat PNL, pentru ProfitTV. Reacția sa venea în urma scandalului dintre senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalista din Italia. ”Am avut o discuţie cu mai mulţi colegi ai mei, mă gândesc foarte serios să votez o iniţiativă legislativă care se află în Camera Deputaţilor, care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz de la un medic psihiatric. Ştiu că ar fi o chestiune subiectivă, dar nu e prima dată când se comportă de asemenea manieră” spunea, în acel context Gigel Știrbu. 

Citește și: Diana Șoșoacă face legea în jurnalism: ”Sunteți pe teritoriul meu, ștergeți totul”. Scene năucitoare. Detaliile care o dau de gol: ”Sergiu, ÎNCETEAZĂ” - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel