Ovidiu Ioaniţoaia spune că "trebuie să admitem că Simona Halep nu a fost sancţionată degeaba. Cine e prins, plăteşte"

Inquam Photos - Cristi Vescan
Inquam Photos - Cristi Vescan

Ovidiu Ioaniţoaia, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de sport din România, scrie că românii ar trebui să accepte că suspendarea Simonei Halep nu a fost dictată degeaba. 

"Ne place ori nu, iar nouă, românilor, sigur nu ne place, trebuie să admitem că Simona Halep n-a fost sancționată degeaba. Probabil că fără voia ei, căzând la mijloc, a folosit o substanță interzisă, un colagen compromis cu Roxadustat. Ca atare, verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri. 

Ne e greu să acceptăm, doare, că Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească. Cine e prins, regulamentul nu se negociază, plătește primul", a scris Ovidiu Ioaniţoaia în GSP.

"Toate firele duc către Mouratoglou"

Cu toate astea, editorialistul spune că o parte din vină, dacă nu chiar toată vina, ar avea-o antrenorul Simonei Halep. 

"Evident că toate firele duc către Patrick Mouratoglou, în jurul căruia se leagă și se dezleagă ele. 

Dacă l-am comparat cu o carte necâștigătoare, nu-mi retrag cuvintele. I-a adus Simonei puține bucurii și multe belele. Consecvent, nu se dezminte și în loc să lămurească unele aspecte, măcar să încerce, PM refuză să ia poziție, tăcere care-l acuză", a mai scris acesta. 

"Lupta Simonei este una dificilă după suspendarea primită. Este un moment dificil acum pentru ea. Decizia ITIA de a o suspenda patru ani poate fi atacată prin recurs la TAS. Simona a şi anunţat că va face acest lucru. Însă din cazurile anterioare cel mai bun lucru care i se poate întâmpla este să primească o reducere a pedepsei. Cariera sa sportivă are însă mult de suferit şi depinde în primul rând de ea dacă va reveni din nou pe teren. Noi ne dorim să o revedem pe terenul de tenis acolo unde a făcut istorie", a afirmat Mihai Covaliu.

Acesta a subliniat că dincolo de pedeapsa primită din partea ITIA cel mai greu lucru de câştigat va fi lupta pentru moralitate.

"Se ştie că sportul mondial a declarat de mult zero toleranţă pentru dopaj. Dincolo de pedeapsă rămâne lupta pentru moralitate, cel mai greu de câştigat şi de păstrat. Ştiu că Simona va lupta până la capăt", a adăugat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel