OUG pentru alegerile anticipate, pregătit de Guvernul Orban. Bogdan Chirieac: Partea pozitivă

Foto: captură
Foto: captură

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că Ludovic Orban este conştient că moţiunea de cenzură va trece, motiv pentru care va promova o Ordonanţă prin care se pregăteşte declanşarea alegerilor anticipate. 

"Cred că în primul rând, dl Orban este conştient acum că moţiunea va trece. Când trece moţiunea, se deschide calea alegerilor anticipate. De partea cealaltă, preşedintele PSD Ciolacu a spus cu subiect şi predicat că nu se teme de anticipate. De mâine, când va cădea Guvernul Orban 1, ne pregătim de anticipate. Partea pozitivă este că deciziile astea luate cu jumătate de creier s-ar putea opri mai repede. Dacă sunt alegeri la termen, cine ştie ce fac politicienii noştri în continuare", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"Ludovic Orban poate spera la postul de premier"

"Eu am convingerea că a existat o înţelegere între cei doi lideri, Ciolacu şi Orban. Primarii din partidele mari nu doresc alegeri în două tururi. Nici de la PNL sau PSD. E clar că se merge pe logica alegerilor anticipate, şi de o parte, şi de celalată. A, că dl Orban se îndrăgostise de scaun, şi că poziţia de interimar nu e la fel ca cea de premier plin, e altceva. Dl Orban poate doar să spere că, la capătul procesului electoral, tot dânsul se poate aşeza pe scaunul de la Palatul Victoria", a mai spus analistul. 

Avantajele alegerilor anticipate

"E clar că dacă pică acest Guvern, indiferent ce spune dl Ciolacu, ne ducem spre anticipate. Asta s-a dorit, asta ni s-a şi spus. Partea pozitivă este că România ar încheia procesul electoral în iunie, cu şase luni mai devreme. O să spuneţi că se pierde esenţa democraţiei în procesul electoral. Ideea este că noi, având cea mai puţin performantă administraţia din Europa, vedem că ea nu lucrează de un an de zile. De la victoria PNL la europarlamentare, s-a blocat tot, a picat Guvernul Dăncilă, au loc schimbări în toate sectoarele, pe principiul 'scoală-te PSD, să mă aşez eu, PNL". Aşa, există posibilitatea ca cineva să pună administraţia la lucru", a mai declarat Chirieac. 

VEZI ŞI Guvernul Orban, OUG pentru alegerile anticipate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel