Olivia Steer, manipulare: ”RUJEOLA NU EXISTĂ”. ADEVĂRUL din instanță

Irina Constantin / 07 mai 2018 / 21:24 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Olivia Steer, cunoscută vedetă antivaccinistă, susține că rujeola nu există, citând o decizie a Curții Supreme din Germania din 2017, care, aparent, i-ar întări credibilitatea. 

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a reacționat ferm și a precizat că afirmația Oliviei Steer este iresponsabilă, dar că nu a fost decis de Curtea Supremă din Germania că virusul nu există. 

VEZI AICI MAI MULT: Olivia Steer, teorie INCREDIBILĂ despre rujeolă. Raed Arafat: Manipulare și dezinformare

Olivia Steer face referire la decizia precizată de Raed Arafat, dar scoate din conținut și manipulează cu o frântură de informație. Procesul a durat trei ani în Germania, s-a bazat pe un pariu între medicul David Bardens şi biologul Stefan Lanka, activist antivaccin.

Lanka a refuzat doveziile medicale

Biologul antivaccin Lanka susținea că rujeola este o boală psihosomatică. El a promis că oferă 100.000 de dolari celui care-l va convinge, prin studii medicale, că virusul rujeolei există. Medicul David Bardens a acceptat provocarea. I-a adus lui Lanka șase studii medicale. Dar biologul antivaccinist, ca să nu plătească suma de 100.000 de lei, a refuzat doveziile din studiile medicale. 

[citeste si]

Bardens și-a cerut banii în instanță

Medicul care a dovedit că rujeola există, Bardens, l-a dat în judecată la Lanka, pentru că nu i-a plătit suma de 100.000 de dolari. 

Lanka, scăpat de datorie, manipulare în Germania

Prima instanță i-a dat dreptate medicului, Lanka a făcut recurs și a câștigat procesul invocând vicii de procedură. 

Folosindu-se de decizia instanței, Lanka a început să transmită ideea că decizia judecătorilor înseamnă că virusul rujeolei nu există. Dar decizia judecătorilor s-a bazat pe vicii de procedură și pe cei 100.000 de dolari. 

Așa a ajuns în România, via Olivia Steer. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26