Obârșanu, acuzații după moartea lui Mîțu Stoian: Cumul de malpraxis, fişa medicală contrafăcută, probe ȘTERSE. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3

Avocata Carmen Obârșanu a făcut acuzații despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian a murit în 6 noiembrie 2021, la doar 61 de ani, în urma unui șoc septic, după ce a urmat o procedură de recuperare medicală post-COVID, specializată în terapie hiperbară. Acesta s-a internat la o clinică privată din Reșița, vineri. Sâmbătă, i s-a făcut rău și a fost transferat la spitalul din Reșița.

O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost deschisă în cazul morții cântărețului de muzică populară. 

Artistul a fost înmormântat pe data de 10 noiembrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova, județul Dolj, acolo unde și-a pregătit locul de veci dinainte să moară.

Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian, Carmen Obârșanu, a rupt tăcerea și a vorbit despre moartea cântărețului de muzică populară. Avocata transmite că el a murit în urma unui "cumul de malpraxis" și  a cerut ca medicii care l-au tratat pe artist să fie reaudiați.

"Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului. Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului. Fişa aceea medicală nici nu a fost completată. Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (n.r. fişa medicală). Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3. Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Mîţu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul. În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?", a declarat Carmen Obârșanu, la România TV.

Avocata susține că niciunul dintre medici, până la Spitalul din Reșița, nu s-a uitat peste analize sau la plămân

"O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă. Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul! Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?", a mai spus avocata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel