Update: Preşedintele AUR Tineret a vrut să intre în Palatul Parlamentului cu 4 gloanţe la ea. S-a deschis dosar penal

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Incident de securitate la Palatul Parlamentului. În geanta unei femei care voia să intre în clădire au fost găsite 4 gloanţe. Aceasta se afla pe listele de invitaţi ale AUR. 

Update:

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală în cazul colaboratoarei AUR care a încercat să intre în Palatul Parlamentului cu patru gloanţe ce păreau la prima vedere că au fost folosite.

Poliţia Capitalei transmite că în acest caz cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Incidentul de securitate a avut loc de dimineaţă, când colaboratoarea AUR a fost oprită la intrarea în Palatul Parlamentului, după ce reprezentanţii SPP au descoperit la controlul de la poarta de acces cele patru gloanţe. Tânăra a afirmat că muniţia reprezintă suveniruri de la o tragere. Pe de altă parte, Jandarmeria a comunicat că îi caută pe manifestanţii AUR care l-au agresat, tot de dimineaţă, în faţa legislativului, pe fostul premier Ludovic Orban. De asemenea, o persoană din rândul manifestanţilor a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind deja identificat de jandarmi. În acest caz au început şi demersurile pentru sesizarea organelor de urmărire penală, scrie Rador.

Update: Se pare că femeia care a fost prinsă cu cele patru gloanțe la intrarea în Parlament este Ariadna Elena Cîrligeanu, preşedintele Tineretului AUR. Aceasta ar fi şi angajată la cabinetul unui parlamentar AUR. 

O colaboratoare a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a fost oprită, marţi, la intrarea în Palatul Parlamentului, după ce reprezentanţii SPP au descoperit, la controlul de la poarta de acces, patru gloanțe.

Potrivit unor surse din Poliţie, femeia a afirmat că muniţia reprezintă suveniruri de la o tragere. Acestea par, la prima vedere, capete trase, fără încărcătură.

Aceleaşi surse au precizat, pentru Agerpres, că femeia va fi dusă la Secţia 17 pentru verificări. 

"În dimineață aceasta, un reprezentant al grupului AUR, a încercat introducerea în clădirea Parlamentului a 4 cartușe (gloanțe) letale.

Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen.", se arată într-un mesaj transmis de liderul PSD Alfred Simonis. 

Şi Iulian Bulai, de la USR, a avut un mesaj în acest sens. 

"O reprezentantă AUR a încercat să intre în Parlament cu gloanțe letale. Acest fapt este extrem de grav și îngrijorător. Pentru mine este evident că AUR face gesturi care să constituie o bază legală pentru scoaterea acestui partid în afara legii.

Parlamentul ar trebui să interzică intrarea în clădire a invitaților AUR. Nu aveam voie să punem în pericol întregul Parlament. Extrema dreaptă trebuie izolată.

În democrație se intră în Parlament pentru a dezbate idei, nu pentru a ne lupta cu gloanțe", a scris Bulai pe Facebook. 

AUR a reacţionat rapid 

"Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului", a transmis departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor.

"Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. 

Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect", se mai arată în comunicat, conform Antena3CNN.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel